08/07/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

KaosGL.org direniş ve darbeye Mısırlı LGBT’lerin nasıl yaklaştığını öğrenmek için Kahire’den Maha Youssef ile görüştü.

Mısırlı LGBT’ler Gelecekten Umutlu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Mısır’da kitlesel halk hareketi sonrasında Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ordu tarafından devrilmesinin ardından tüm dünyanın gözü ülkede. Devrik liderin tutulduğu Kahire’deki Cumhuriyet Muhafızları Karargâhı önünde Mursi’ye destek veren göstericilere ateş açan asker, ilk belirlemelere göre 34 kişinin ölümüne neden oldu.
 
KaosGL.org direniş ve darbeye Mısırlı LGBT’lerin nasıl yaklaştığını öğrenmek için Kahire’den Maha Youssef ile görüştü.
 
LGBT hakları üzerine çalışan Bedayaa örgütünden Youssef, darbe öncesi verdiği bilgilerde her gün 16 milyon insanın Müslüman Kardeşler’e karşı sokaklara döküldüğünü anlattı. “LGBT’ler de Tahrir Meydanı’nı boş bırakmadı; tanıdıklarımızdan tacize maruz kalan olmadı; ama kadınlara yönelik taciz vakaları olduğunu biliyoruz.”
 
Darbe sonrası Kahire’deki atmosferi aktaran Youssef şunları söyledi: “Tahrir Meydanı’ndan yüz metre ötede, kafemde oturuyorum ve burası karnaval alanı gibi. Mısırlı LGBT’ler hem çok mutlu, hem de çok umutlular.”
 
Kaos GL’nin düzenlediği 2. Uluslararası Feminist Forum’da ülkesinin geleceği hakkında umutsuz olduğunu söyleyen Youssef, şimdilerde yeniden umut taşıyor: “Tüm bu insanların İslamî rejime karşı sokaklara dökülmesi bana yeniden umut verdi. Aşırı İslamcı kanalların kapatılması beni dünyanın en mutlu insanı yaptı. Geleceğe dair iyimserim; yeni bir anayasa ve herkes için eşit hakların sağlanmasını bekliyorum.”  
 
Kaos GL’nin Ankara’daki 4. Bölgesel Ağ toplantısına da katılan Youssef, Mısır’da işlerin yoluna gireceğine dair oldukça inançlı. “Özgürlükçü bir siyasî anlayışın iktidara geleceğini düşünüyoruz. Hâlâ rüyada gibiyiz, tüm bunların olacağını hayal bile edemezdik. Bir sonraki adımın ne olacağını düşünmek için ortamın durulmasını bekliyoruz.”

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret