08/04/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Kahire’de bir apartman dairesinde tutuklanan dört eşcinsel erkeğe, ‘fuhuş’ ve ‘kamu düzenine zarar vermek’ iddialarıyla hapis cezası verildi.

Mısır’da Eşcinsellere ‘Ahlâksızlık’ Suçlamasıyla Hapis Cezası! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kahire’de bir apartman dairesinde tutuklanan dört eşcinsel erkeğe, “fuhuş” ve “kamu düzenine zarar vermek” iddialarıyla hapis cezası verildi.
 
Kaos GL Derneği’nin yürüttüğü Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ’ın Mısırlı üyesi Maha Youssef’in verdiği bilgilere göre, polis geçen hafta tutukladığı dört erkeği uzun bir süredir izliyordu. Aktivistlerin irtibata geçtiği bir avukat Perşembe günü tutuklu erkeklerle görüştü.
 
Seçim Öncesi “Ahlâk” Cezası!
İşkence ve tecavüzle karşılaşan tutukluların şok geçirdikleri ve ifade vermeyi reddettikleri belirtiliyor. Dün görülen davada mahkeme “fuhuş” ve “kamu düzenine zarar vermek” iddialarıyla erkeklerin birine 8, diğer üçüne ise 3’er yıl hapis cezası verdi.
 
Karara itiraz edileceğini belirten Maha Youssef, LGBT’ler (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) olarak kendilerine yönelik olası saldırılara karşı yoğun güvenlik önlemleri aldıklarını belirtiyor ve ekliyor: “Başkanlık seçimleri öncesi bu tür olayların polis ve medya tarafından kullanılmasından endişe duyuyoruz. ‘Dış mihrakların oyunu’ iddiaları insan hakları aktivistlerini tutuklamak için kullanılabilir.”
 
İlgili haber:

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam