14/10/2013 | Yazar: Kaos GL

Kahire’deki bir sağlık merkezinde 14 erkek ‘eşcinsel davranışlarda’ bulundukları gerekçesiyle Cumartesi günü tutuklandı.

Mısır’da ‘Ahlaksızlık’ Baskını! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kahire’deki bir sağlık merkezinde 14 erkek “eşcinsel davranışlarda” bulundukları gerekçesiyle Cumartesi günü tutuklandı. 14 erkek, soruşturma tamamlanana kadar savcılık kararıyla 4 günlüğüne gözaltına alındı. Savcılık ayrıca “adlî tıp raporu” için tutuklu erkeklerin bir uzmana gönderilmesine hükmetti.
 
Mısır’da eşcinsellere karşı açık bir yasa olmasa da “ahlâksızlık” suçlamaları Türkiye’de olduğu gibi LGBT’lere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) karşı kullanılıyor.
 
Bu İlk Değil!
Kaos GL’nin 2010’da oluşturduğu Bölgesel Ağ’ın Mısır üyesi Bedayaa örgütünden Maha Youssef, neler olup bittiğine dair bir açıklama yapılmadığını söyledi. Youssef ayrıca ülkedeki LGBT’lerin ikinci bir Queen Boat vakası yaşanmasından korktuklarını belirtti.
 
11 Mayıs 2001’de Nil Nehri’ndeki Queen Boat adlı bir eşcinsel gece klübünde 52 erkek tutuklanmıştı. 50 erkek “mükerrer ahlaksızlık” ve “müstehcen davranış”la, 2’si ise “dini aşağılamak”la suçlanmıştı. 50 erkekten 21’i 3 yıl hapis cezasına çarptırılmış, diğer 29’u ise suçsuz bulunmuştu. “Dini aşağılamak”tan yargılanan 2 erkekse, 5 yıl ağır hapis cezasına mahkûm edilmişti.  

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam