11/09/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Kahire’de eşcinsel nikâh videosunun ardından tutuklanan ve ‘ahlâksızlık’ ve ‘uygunsuz görüntülerin yayınlanması’ ile suçlanan 8 erkeğin tutukluluk süresi 15 gün uzatıldı.

Mısır’da ‘ahlâksızlık’ ile suçlanan erkeklerin tutukluluk süresi uzatıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kahire’de eşcinsel nikâh videosunun ardından tutuklanan 8 erkeğin ilk duruşması Salı günü görüldü. “Ahlâksızlık” ve “uygunsuz görüntülerin yayınlanması” ile suçlanan erkeklerin tutukluluk süresi 15 gün uzatıldı.
 
Nil Nehri üzerindeki bir tekne partisinde evlenen iki erkeğe ait videonun sosyal medyada hızla yayılmasıyla geçen hafta Kahire’de eşcinsellere yönelik bir cadı avı başlamıştı. Polisin eşcinsellerin gittiği mekânlarda arama yaparak tutuklanan erkeklere işkence uyguladığı belirtiliyor.
 
“Tutukluluk süresi 4 ay boyunca uzatılabilir”
 
Kahire’deki Bedayaa adlı LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) örgütünden kaosGL.org’a konuşan Maha Youssef, davayı takip eden isimler arasında. Youssef’in aktardığı bilgiye göre, tutukluluk süresinin uzatılması önümüzdeki 4 ay boyunca sürebilir.
 
Youssef, davaya ilişkin planlarını şu sözlerle anlatıyor:
 
“Tutuklular için bir avukat tutup davayı izleyeceğiz. Bir arkadaşımız tutukluları her gün ziyaret ediyor, biz de onun aracılığıyla yemek ve her türlü ihtiyaçlarını yolluyoruz. Serbest bırakılmaları halinde güvende olabilecekleri evler ve bir psikiyatrist ayarladık.”
 
Bedayaa, tutuklu erkeklere yardım edebilmek için uluslararası yardım arayışında.
 
İlgili haber:
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam