07/12/2012 | Yazar:

İstanbul Büyük Şehir Belediye’sinin yeni projesi olarak Moda Sahili’nde dört dönüm araziyi kaplayacak bir çalışma başlıyor.

Moda Sahili Betonlaşıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul Büyük Şehir Belediye’sinin yeni projesi olarak Moda Sahili’nde dört dönüm araziyi kaplayacak bir çalışma başlıyor.
 
9 Ekim 2012 günü 401 imzalı dilekçelerini, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek’e sunmuş olan Caferağa ve Osmanağa mahalle sakinleri cevaben Kurbağalıdere Parkı peyzajında, 560 m2 beton alanın iptal edildiğine dair, 17.10.2012 tarihli bir yanıt almışlardı. Daire Başkanı, Moda Sahil Parkı için gelecekte bir peyzaj düzenlemesinin söz konusu olması durumunda, “sizin dediğiniz gibi yaparız!” diyerek, mahalle sakinlerine söz vermişti.
 
Ancak bu söz tutulmamış ve 4 Kasım 2012 itibarıyla Kurbağalıdere Parkı’nın devamı niteliğindeki Moda Sahil Parkı’nda mevcut sıkıştırılmış toprak zemin koşu parkuru ve yeşil alanlar kazılarak beton dökmek üzere çalışma başlatılmıştır.
 
Bu durumun açıklaması olarak ise görme engelliler için yapılacak olan sarı bantların betondan başka bir zemine tutmaması gerekçe gösterildi.
 Moda Sahili’ni korumak ve desteklemek için bir imza kampanyası başlatıldı.
 
Kampanyanın internet adresi;
http://www.change.org/tr/kampanyalar/istanbul-büyükşehir-belediyesi-park-bahçe-ve-yeşil-alanlar-daire-başkanlığı-moda-sahil-parkı-nda-beton-plak-zemin-uygulanmamalıdır

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam