27/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Kadına yönelik şiddet alanında mücadele eden Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı bu yıl 30. kuruluş yıldönümünü bir video ile kutluyor.

Mor Çatı 30 yaşında: Değiştirmek Mümkün!    Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mor Çatı’nın 30. yıl videosu “Değiştirmek Mümkün” diyor. Rafineri tarafından hazırlanan, Norr Prodüksiyon’un yapımını üstlendiği filmde hiç tanışmayan kadınların kendi hayatlarında erkek şiddetine karşı verdikleri mücadelenin birbirilerini nasıl güçlendirdiği anlatılıyor.

Filmde Mor Çatı’nın kuruluşundan bu yana geçen 30 yıl boyunca kadınların mücadelesi sayesinde edinilen kazanımlar vurgulanıyor. Bu kazanımların başında kadına yönelik şiddetin kaynağı olan cinsiyet eşitsizliğinin görünür hale gelmesi, kadınların maruz kaldığı erkek şiddetinin kamusal alanda yaygın bir biçimde tartışılmaya ve tepki görmeye başlaması, kadınlara yönelik şiddeti önlemek ve sonlandırmak için yasal değişiklikler yapılması, şiddete karşı yeni mekanizmalar üretilmesi, kadınların şiddetin adını koyarak şiddetsiz bir hayat için adım atmaya başlaması sayılıyor.

Mor Çatı tüm bu değişimin kadınların mücadelesi sayesinde gerçekleştiğinin altını çiziyor. Kadınların hem sokaklarda hem kendi hayatlarında erkek şiddetine karşı mücadelelerini hatırlatıyor.

 

 


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kadın, yaşam
nefret