02/06/2008 | Yazar: Ozan Gezmiş

MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu, Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği hakkında verilen mahkeme kararını kınayan bir açıklama yayınladı.

MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu, Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği hakkında verilen mahkeme kararını kınayan bir açıklama yayınladı. Oluşum ‘mahkeme tarafından sözde ‘ahlaksız’ ilan edilmeyi reddediyoruz’ dedi.

MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu 29 Mayıs tarihinde Beyoğlu 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği aleyhine dernek tüzüğünün ‘genel ahlaka ve hukuka’ aykırı olduğu gerekçesiyle derneğin kapatılması yönünde verdiği kararı kınayan bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şunlar söylendi:

Varoluşumuz ve kimliğimizden ötürü verilen bu karar T.C anayasasının ayrımcılığı tanımlayan 10. Maddesi’nin ve örgütlenme özgürlüğüne ilişkin 33. Maddesi’nin doğrudan ihlali anlamına gelmektedir. İnsan haklarının herkes için geçerli olduğu demokratik ülkelerde mahkemeler ayrımcılık yapmaz aksine her türlü ayrımcılığı cezalandırır. Mahkemenin bu kararıyla da görülmektedir ki ayrımcılık ispatlanmıştır. Bu nedenle İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 60. yılının kutladığı bu yıl 29 Mayıs 2008 Perşembe günü Türkiye’de demokrasi ve insan haklarının katledildiği ve örgütlenme hakkının gasp edildiği gün olarak tarihe geçecektir! Bundan sonra 29 Mayıs ‘kara perşembe’dir. Bu tarih bir demokrasi ve insan hakları utancı olarak hep hatırlanacaktır!

Lambdaistanbul yalnız değildir!

Sistematik bir şekilde devam eden şiddet, baskı ve ayrımcılıklar mücadelemizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha kanıtlamaktadır. Örgütlenmemiz önündeki tüm bu baskılara rağmen mücadelemiz büyüyerek devam edecektir! MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu olarak her zaman Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği ile birlikteyiz. Lambdaistanbul yalnız değildir! Türkiyeli LGBTT bireyler yalnız değildir!

Lambdaistanbul Derneği’nin kapatılma kararını protesto etmek için 7 Haziran 2008 günü İstanbul’da düzenleyeceği eyleme MorEl olarak destek veriyoruz ve tüm insan hakları savunucularını, demokrasiden yana tavır alan herkesi Lambdaistanbul’la dayanışmak için eyleme çağırıyoruz!

Hep söyledik yine söylüyoruz!

‘Göreceğiz, Duyacağız, Konuşacağız ve Örgütleneceğiz!’

*Konuyla ilgili adresler:

http://mor-el.org

morel.eskisehir@gmail.com


Etiketler: yaşam
nefret