27/02/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

80’lerin efsanevi ‘The Smiths’ grubunun eski solisti Morrissey, dünyadaki erkek eşcinsel nüfusunun daha büyük olması halinde ‘hiç savaş olmayacağını’ söyledi.

Morrissey: ‘Daha Çok Erkek Eşcinsel Olsaydı, Hiç Savaş Olmazdı’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
80’lerin efsanevi “The Smiths” grubunun eski solisti Morrissey, dünyadaki erkek eşcinsel nüfusunun daha büyük olması halinde “hiç savaş olmayacağını” söyledi.
 
53 yaşındaki müzisyen, Rookie dergisine verdiği bir röportajda savaş, eşcinsellik ve Madonna hakkında konuştu.
 
“Savaş, Heteroseksüel Erkeğin Hobisi”
Dünden bugüne en çok ilgilendiği politik mesele sorulduğunda Morrissey şu cevabı verdi: “Savaş, bence erkek heteroseksüelliğinin en olumsuz yönü.”
 
Şarkıcı sözlerine şöyle devam etti: “Daha fazla erkek eşcinsel olsaydı hiç savaş olmazdı; çünkü eşcinsel erkekler asla diğer erkekleri öldürmezdi; ama heteroseksüel erkekler diğer erkekleri öldürmeye bayılıyorlar. Hatta bunun için madalya alıyorlar.”
 
“Kadınlar diğer kadınları öldürmek için savaşa gitmiyorlar. Savaşlar, ordular ve nükleer silahlar esasen heteroseksüel hobileri.”
 
“Madonna Sevilmiyor”
Morrissey ayrıca Madonna’yı eleştirerek pop starın adını “McDonna” olarak telaffuz etti ve Madonna’nın “sevilmediğini” iddia etti.
 
Morrissey şöyle dedi: “Son yıllarda McDonna’yı canlı izledim; ama konserine gelenlerden hiç kimse ona uzanıp dokunmaya kalkmadı.”
 
“Dünya çapında yıldız olduğu söylenen sanatçılarda bunu sıkça görüyorum. Bu koca bir yalan. Ya da en azından büyük bir yıldız olsanız da aslında sevilmiyorsunuz.”
 
Morrissey, kendi cinselliğine dair yöneltilen sorulara ise aseksüel olduğu cevabını veriyor.

    


Etiketler: yaşam
İstihdam