28/04/2014 | Yazar: Kaos GL

9. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayakları olan Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar 17 Nisan’da Muğla’daydı.

Muğla’da Eksikliğin Diyalektiği ve Gezi Konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
9. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayakları olan Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar 17 Nisan’da Muğla’daydı.
 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nün ev sahipliğinde Muğla’ya 4. kez giden buluşma iki oturum halinde gerçekleşti.
 
İlk oturumda Kaos GL Derneği'nden Melahat, Sık Sorulan Sorular atölyesi yaptı. Salondan daha çok sağlık alanına ilişkin soruların geldiği atölyede öğrenciler dışında katılımcılar da yer aldı.
 
İkinci oturumda ise Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç Dr. Osman Elbek ve Kaos GL Derneğinden Evren E. Çakmak konuştu. Kaos GL Danışma Kurulu üyesi Elbek “Eksikliğin Diyalektiği ve Gezi” başlıklı sunumunda sistem içinde hayatımızın her alanında işleyen otoriteryen mekanizmaların çalışma ve oluşma süreçlerine değindi. Norm ve anomali kavramlarının nasıl işletildiğini de anlatan Elbek, sistemin dışına çıkma ve parçası olma, sistemle benzeşme süreçlerinden bahsetti.
 
Osman Elbek’in sunumunun ardından konuşan Çakmak ise bu otoriteryen mekanizmalar ile mücadelenin yollarını ve bu yol arayışlarının Türkiye’deki kısa hikâyesini aktardı. “Türkiye’de Yeni Toplumsal Hareketlerin Serüveni” başlıklı sunumunda Gezi sürecinin dayandığı toplumsal geçmişten bahsetti.
 
Yaklaşık 100 kişinin katıldığı etkinlik sorulan sorular ve tartışmalar ile devam etti.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri, Kanada Yerel Girişimler Fonu, Norveç Büyükelçiliği ve Rainbow Solidarite tarafından desteklenmektedir.   

Etiketler: yaşam
İstihdam