17/10/2023 | Yazar: Kaos GL

“Anısını yaşatmanın ötesinde, onun sivil toplum ve insan hakları alanına kattıklarını çoğaltmak için bu kararı aldık.”

Murat Çekiç Derneği, ilk etkinliğini yaptı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç yaşta aramızdan ayrılan LGBTİ+ hakları savunucusu Murat Çekiç’in de kurucuları arasında olduğu 12. Protokol Derneği, ismini değiştirdi. Tüm üyelerin ortak kararıyla Murat Çekiç Derneği adını alan dernek, ilk etkinliğini yaptı.

Murat Çekiç’in hayallerini gerçekleştirmek, LGBTİ+ ve insan hakları örgütlerinin kapasitesini güçlendirmek için çalışan dernek, ilk olarak Kaos GL ile LGBTİ+’ların adalete erişimi önündeki engellerin kaldırılması ve mekanizmalara erişimde güçlendirilmeleri amacıyla 12 – 13 Ekim tarihlerinde atölye düzenledi.

murat-cekic-dernegi-ilk-etkinligini-yapti-1

Kaos GL’nin hukuk ve insan hakları uzmanlarının moderatörlüğünde düzenlenen atölyeye Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin’den LGBTİ+ örgütü temsilcileri katıldı.

“Anısını yaşatmanın ötesinde, onun sivil toplum ve insan hakları alanına kattıklarını çoğaltmak için bu kararı aldık”

Derneğin kurucu üyelerinden ve Başkan Yardımcısı Yıldız Tar, KaosGL.org’a şöyle dedi:

“Bu ilk etkinliğimize katılan herkese teşekkür ederiz. Arkadaşımız, dostumuz Murat’tan çok şey öğrendik. Kaybından sonra da öğrenmeye devam ediyoruz. Derneğimizin adını Murat Çekiç Derneği olarak değiştirmek, hep beraber aldığımız bir karardı. Anısını yaşatmanın ötesinde, onun sivil toplum ve insan hakları alanına kattıklarını çoğaltmak için bu kararı aldık.

“Sevgili Murat’la 2015 yılında İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne polis saldırdığında beraberdik. Gözaltına alınıp yeni çıktığımda Murat, benim ve daha birçok kişinin elini tutanlar arasındaydı. O sene yürüyüş sonrası yazısında dediklerini hatırlatmak istiyorum: İnternette #CehennemYürüyüşü diye etiket açıp Onur Yürüyüşü’ne hakaretler yağdıranlardan bahsetmeyeceğim size. Onların bulandıkları nefreti hatırlamaya takatim yok. En azından bir süre daha o melun etiket altında edilen hakaretlerden, beslenen nefretten, acımasızlığın sıradanlığından uzak tutmak istiyorum zihnimi. Çünkü yine gücümüzü toplayıp “bu dünya, eziyeti hak sananların dünyası olmayacak” diye haykırmamız gerekecek.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam