23/02/2024 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs Derneği, LGBTİ+ aktivistlerin ve kurumların esenlik halini artırmaya yönelik Murat Çekiç Esenlik Programı kapsamında bireysel destek başvurularını almaya başladı.

Murat Çekiç Esenlik Programı başvuruya açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Program kapsamında derneğin Esenlik Destek Ağındaki ruh sağlığı uzmanları tarafından, LGBTİ+ alanında çalışan insan hakları savunucusu 30 aktiviste ücretsiz olarak bireysel psikolojik danışmanlık (10-12 seans arası değişen) desteği sunulacak. Başvuru formu aracılığıyla yapılacak başvurular Murat Çekiç Esenlik Programı Koordinatörü tarafından ihtiyaç ve etki analizi yapılarak değerlendirildikten sonra kısa liste oluşturulacak. Kısa listedeki kişiler ile görüşmeler yapılacak olup, süreç sonucunda başvuruculara olumlu ya da olumsuz şekilde geri bildirim yapılacak. Başvurusu olumlu olarak değerlendirilen kişilere verilecek desteğin ne şekilde yürütüleceğini, Murat Çekiç Esenlik Programı Koordinatörü ve aktivist beraber planlayacak.

4 Mart 2024 tarihine kadar buradan başvurabileceğiniz programla ilgili sorularınız için esenlik@17mayis.org veya can@17mayis.org adreslerine ulaşabilirsiniz.

17 Mayıs Esenlik Programı hakkında

LGBTİ+ topluluklarını ve aktivizmini güçlendirmeyi hedefleyen 17 Mayıs Derneği bu hedefe ulaşmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, Heinrich Böll Stiftung tarafından desteklenen “LGBTİ+ Alanında Çalışan İnsan Hakları Savunucularının Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi”ni 17 Mayıs Derneği’nin Esenlik Programı kapsamında yürütüyor.
 
LGBTİ+ aktivistlerin ve kurumların esenlik halini artırmaya yönelik tasarlanan programda, bireysel ve kurumsal destekler ile esenlik halinin artırılması, aktivistlerin çalıştıkları ya da aktivizm yürüttükleri kurumda esenlik konusunun öne çıkarılması, programın diğer faaliyetleri ile birlikte LGBTİ+ İnsan Hakları Savunucularının sistematik olarak maruz bırakıldığı ayrımcılığa ve şiddete karşı güçlendirilmesi hedefleniyor.


Etiketler: yaşam, sosyal hizmet
İstihdam