08/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Bağımsız lubunyalar, “Nasıl bir yas inşası?” sorusuyla bir araya gelerek konuşmak ve sorumluluk almak için dijital ortamda düzenlenecek etkinliğe davet ediyor.

“Nasıl bir yas inşası?” 12 Şubat’ta Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bağımsız lubunyalar, son dönemde yaşadığımız kayıpların ardından “Arkadaşlarımızın bu patriyarkal-yapısal şiddetin karşısında yaşamlarından olmalarını kabul etmiyoruz” diyerek “Nasıl bir yas inşası?” etkinliğine katılarak konuşmaya ve sorumluluk almaya çağırıyor.

12 Şubat Pazartesi günü saat 20:00’de çevrimiçi ortamda gerçekleşecek etkinliğin tam duyurusu şöyle:

“Lubunyalar olarak maalesef son yaşadığımız kayıplarla çok üzgünüz ve sarsılmış durumdayız. Arkadaşlarımızın bu patriyarkal-yapısal şiddetin karşısında yaşamlarından olmalarını kabul etmiyoruz. Bizlerin hayatlarına bir kader gibi yerleştirilen bu intiharları bozmak adına bir araya gelmek istiyoruz. Bu anlamda kendisini boşa çıkaracak bir ilişkilenmeyi bulmayı ve konuşmayı arzuluyoruz.

Birbirimizi bir görüntü, etiket ilişkisinden çıkarıp, daha değerli ilişkilenmeleri ve ortak iyiye dair bağlar kuran bir sorumluluk ilişkisini, yoldaşlığını ve yarenliğini örebilir miyiz'i konuşmak istiyoruz.

Çünkü; aramızda kurduğumuz, birbirimize karşı sorumluluklar ve bağlar geliştirdiğimiz bir ilişkilenme formu, patriyarkanın bizi içine düşürdüğü yapısal şiddet olan intiharın gerçekliğine müdahale eden radikal bir yas inşası kurar mı? diye düşünüyoruz.

Yas inşalarımızı; bizlerin yaşamlarına yönlendirilen yapısal şiddetleri boşa çıkaracak ve bizleri güçlendirecek bir yerden kurabilir miyiz, müdahale eden devrimci bir yas inşası mümkün müdür?

Sorularımız var ve konuşmak istediklerimiz, çünkü bir kişi daha eksilmek istemiyoruz, çünkü bu yapısal şiddetin bize atadığı intiharı patriyarkaya geri fırlatmak istiyoruz. Artık konuşmamız ve sorumluluklar almamız gerektiğini, birbirimizden vazgeçme lüksümüz olmadığını hatırlatarak konuşmak istiyoruz.”

Sadece LGBTİ+’lara açık olan etkinliğe katılmak için buradan kaydolabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, etkinlik duyuru
İstihdam