01/02/2013 | Yazar: Kaos GL

Dünyaca ünlü tasarımcıların kıyafetlerini giyip podyumlarda salınmak her babayiğidin harcı değil. Peki, ama nasıl erkek model olunur?

Moda ve stil dünyasının kalbine giden yolda pek çok hayalpereste çelme takan bir gerçeklik vardır: Yeterince uzun, zayıf, kaslı ve belki de en acımasızı genç değilsinizdir. Velhasılıkelam, dünyaca ünlü tasarımcıların kıyafetlerini giyip podyumlarda salınmak her babayiğidin harcı değil.
 
Peki, ama nasıl erkek model olunur?
Models Direct’ten Charlotte Bensley, bir sonraki David Gandy olmak için neye ihtiyacınız olduğunu anlatıyor.
 
Erkek modeller genelde kaç yaşında kariyerlerine başlıyor?
Erkek model olarak kariyeriniz aslında herhangi bir yaşta başlayabilir. Sonuç olarak, başarınız müşterinin görüntünüzle ilgilenip ilgilenmemesine bağlı ve gerekli şartlar da müşterinizin isteklerine ya da trendlere göre oldukça farklılık gösterebilir.
 
Aradıkları şeye sahipseniz şanslısınız! Yeni doğan bebeklerden yüzü kara toprağa bakanlara kadar erkek modellere talep var.
 
Yeni erkek modelleri değerlendirirken model ajanslarının aradığı belli bir tip var mı?
Bu yine belli bir ajansın müşterilerine ve modellik yapmak istediğiniz alana göre değişir. Bazı müşteriler çok gösterişli, modaya uygun bir tip ararken bazıları daha alışılmadık tipler isteyebiliyor.
Son zamanlarda çekimlerde kullanılan “gerçek” modellerin sayısı arttı; çünkü artık reklamcılar da müşterilerin modelle özdeşleşme arzusunun ve photoshop’a ilişkin eleştirilerin farkına varıyor.
 
Model olmak isteyenler bir ajansa gitmeden önce nasıl bir hazırlık yapmalılar?
Araştırın! İyi ajanslar size ücretsiz ve tarafsız tavsiyelerde bulunacaktır, sitelerine bakarak bayağı bilgi edinebilirsiniz. Mesela, bizim sitemizde modellik endüstrisine dair geniş çaplı tavsiyelerde bulunuyoruz ki insanlar bilinçli bir tercih yapabilsin.
 
Diğer bir önemli tavsiye ise profesyonel resimler çok güzel; ama modellik işi bulmak için ille de profesyonel resimlerinizin olması gerekmiyor. Bu yüzden de model olmak için başvururken tüm paranızı pahalı portföy resimlerine harcamayın.
Erkek modelleri daha çok hangi işler bekliyor?
Verilecek görevin türü belirtilen talimata modelin ne kadar uyduğuyla alakalı. Promosyon ya da etkinlik işlerinden tutun da çekimlerde doktor, aile babası, iş adamı gibi çeşitli karakterlerde poz vermeye kadar talebe göre her tür erkek için bir iş olabiliyor.
Bir gazete ya da dergideki reklamlarda gördüğünüz erkekleri ajanslar temsil ediyor. Bu erkekler modellik için para alıyorlar.
 
Bir model olarak ne kadar süre çalışabilirsiniz?
Bir modelin kariyerinin uzunluğunu tahmin etmenin bir yolu yok, pek çok değişkene bağlı bu mesele. Yine de aranan modele göre değişiyor bu. Dede, emekli ya da tatilci rolünde çalışan yaşlı erkek modellerimiz oldu.
Erkek model olmanın maddî getirisi nedir?
Modellikten gerçekten iyi para kazanabilirsiniz; ama görüntünüze ne sıklıkla ihtiyaç duyulduğuna göre kazancınız değişiyor. Bir kere önemli bir işi kapmanız kariyerinizi fişekleyebilir. 

Etiketler: yaşam, moda
İstihdam