18/03/2013 | Yazar: Evren E. Çakmak

Martın son iki haftasında Homofobi Karşıtı Buluşma, Nazilli, Muğla, Malatya, Antalya, Bursa, Adana’da

Homomofobi Karşıtı Buluşma Mart ayının son iki haftasında Nazilli, Muğla, Malatya, Antalya, Bursa, Adana'da devam edecek. 

Homofobi Karşıtı Buluşma, cinsiyetçiliğe, militarizme, milliyetçiğe, homofobiye ve transfobiye karşı toplumsal muhalefetin sesini yükseltmeye, küresel ölçekte bir sorun olan ayrımcılığa karşı “yerellerin ittifakını” mümkün kılmaya çalışıyor.
 
Buluşma kapsamında bir çok ilde yerelin sorunları ve ihtiyaçları da konuşulacak. Dönüşüm için çözüm yolları aranacak.
 
Homofobi Karşıtı Program kapsamında, Kocaeli, Eskişehir, Samsun, Mersin, Edirne, Diyarbakır, Sakarya, Balıkesir, Kars'tan sonra Martın son haftası Nazilli, Muğla, Malatya, Antalya, Bursa, Adana, homofobi ve transfobi karşıtları ile bir araya gelecek.
 
Kaos GL Derneği, Nisan ayında "Homofobi ve Transfobiye Karşı Mülteciler Buluşuyor" temasıyla, Isparta, Nevşehir, Kayseri, Denizli'de mültecilerle buluşacak. 
 
Etkinliklerin kesinleşen programı şöyle;
 
Nazilli: 20 Mart, Çarşamba, 17:00; Atölye, “Eşcinseller Aşk Yaşıyor mu?”
Eşcinseller aşık olur mu? sorusuna verilebilecek en güzel yanıtı Yıldırım Türker verdi. “Bir erkek, bir erkeği; bir kadın, bir kadını sever. Kuracağımız ikinci cümle mutlaka politik olacaktır.”  Bizde eşcinsel aşk ve varoluş üzerine sorularımızı rahatça sorabileceğimiz bir atölye düzenliyoruz. Kaos GL’den Seçin Tuncel, Aylime Aslı Demir, Evren E. Çakmak’ın katılımlarıyla, Yer:  Adnan Menderes Üni. Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi
 
Muğla: 22 Mart, Cuma, Eğitimde Heteronormativite
Muğla’da Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında iki ayrı etkinlik düzenleniyor, “Eşcinsel Dernekleri eşcinselliği mi yayıyor” yargısını Aylime Aslı Demir, Seçin Tuncel ve Emre E. Çakmak’ın katılımıyla atölyede tartışmaya açıyoruz. Öğleden sonrada İdil Engindeniz Şahan, Yasemin Şafak ve Remzi Altunpolat’ın katılımıyla Eğitimde Heteronormativitenin LGBT’lerin hayatını nasıl kuşattığını tartışmaya açıyoruz.  Yer: Muğla Sıtkı Koçman Üni. AKM-B Salonu
 
Malatya: 23 Mart 2013, Cumartesi, 
Malatya’da toplumsal cinsiyet rollerine sığmayan çocukların sorunlarını tartışmak için buluşuyoruz. Prof. Dr. Melek Göregenli, Dr. Koray Başar ve Kaos GL'den Seçin Tuncel'le  Malatya’da Rehber öğretmenlerle bir araya geliyor.   
 
Antalya: 26-27 Mart, Film Gösterimleri ve Söyleşiler,
Antalya’da LGBT’ler ve homofobi karşıtları ile Kale İçi Zula Cafe’de 26 -27 Mart Salı ve Çarşamba günleri bir araya geliyoruz. 26 Mart’ta 19.00; Film Gösterimi: Benim Pembe Hayatım, 27 Mart Çarşamba ise, 18.00; Film Gösterimi ve Söyleşi: Lola ve Bilidikid’i hep birlikte izleyip üzerine tartışıyoruz. 
 
Bursa: 26 Mart, Salı, Eşcinsellikle İlgili Mitler ve Bilimsel Doğrular,
Uludağ Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencilerinin katkılarıyla 29 Mart 2013’de iki ayrı etkinlikle bir araya geliyoruz. Eşcinsellikle ilgili sıkça sorular atölyesini Lambdaistanbul'dan Yıldız Tar ve Kaos GL’den Evren E. Çakmak Seçin Tuncel katılıyor. 
 
Adana: 30 Mart, Cumartesi, LGBT’lerin Adalete Erişiminin Önündeki Engeller
Kaos GL’in Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Avukat Ağı Adana Etkinliği kapsamında panel ve atölye gerçekleştirilecektir.
 
8. Buluşma’ya siz de ev sahipliği yapabilirsiniz!
Buluşmayı sahiplenen öğrenci toplulukları ve akademisyenlerle birlikte “Homofobiye Karşı Kampüs Buluşmaları” her yıl daha fazla üniversite kampüsüne taşınıyor. Siz de kampüsünüzde, şehrinizde buluşmaya ev sahipliği yapabilirsiniz.
  
Bu Etkinlik Kaos GL’in Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri Programı Kapsamında Kanada Büyükelçiliği tarafından desteklenmektedir. 
 
 

 


Etiketler: yaşam
İstihdam