01/06/2015 | Yazar: Meral Doğan

Nazilli’de Metin Lokumcu ve Gezi’de yaşamını yitirenleri anmak için yürüyüş yapıldı.

Nazilli’de Gezi ve Metin Lokumcu anması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Nazilli’de Metin Lokumcu ve Gezi’de yaşamını yitirenleri anmak için yürüyüş yapıldı.
 
Aydın’ın Nazilli ilçesinde 4 yıl önce Hopa direnişinde öldürülen emekli öğretmen Metin Lokumcu ve Gezi direnişinde devlet kaynaklı şiddet sonucu yaşamını kaybedenleri anmak için yürüyüş yapıldı. Tren istasyonundan başlayan eylemde “Metin Lokumcu Ölümsüzdür” pankartıyla yüründü, “ Gezi şehitleri ölümsüzdür” ,”Hepimiz eşkıyayız hepimiz Metiniz” sloganları atıldı. Belediye Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.
 
Basın açıklamasını okuyan Diren Altunkaya “Hopa’da HES’lere karşı suyuna, doğasına ve yaşam alanlarına sahip çıkanların mücadelesiyle özdeşleşen emekli öğretmen Metin Lokumcu bizlere son dersinde faşizmi öğretti. Hopa direnişiyle birlikte bu topraklarda faşizme karşı köklü bir mücadelenin var olduğunu bir kez daha gösterdi Metin Hoca” dedi.
 
“Metin Hoca’nın ölümünden 2 yıl sonra Gezi İsyanında milyonlarca kişinin talana, savaşa, sömürüye, yolsuzluğa, kadın düşmanlığına, gericiliğe, faşizme ve Tayyip Erdoğan’a karşı Metin Hoca olup insanca bir yaşam hakkı için sokaklara çıktılar” diyerek Hopa direnişi ve Gezi İsyanı arasında köprü oluşturan Altunkaya “Gençlik varsa diktatörlük olamaz”  ifadelerini kullandı. 

Etiketler: yaşam
İstihdam