09/02/2007 | Yazar: Kaos GL

İngiliz Milli Takımı'nda da oynayan basketbolcu John Amaechi, yazdığı kitapta eşcinsel olduğunu açıkladı. "Man in the Middle" adlı otobiyografik kitap 14 Şubat'ta piyasaya çıkacak.

NBA'de ‘ilk’ eşcinsel! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı İngiliz Milli Takımı'nda da oynayan basketbolcu John Amaechi, yazdığı kitapta eşcinsel olduğunu açıkladı. "Man in the Middle" adlı otobiyografik kitap 14 Şubat'ta piyasaya çıkacak.

KAOS GL

ABD'de uzun zamandır dört gözle beklenen 'Man in the Middle' adlı kitabında dünyanın en ünlü basketbol liginde geçirdiği altı sezonluk yaşantısının bütün detaylarına yer veren Amaechi gey olduğuna dair açıklaması ile spor tarihindeki ilk eşcinsel basketbol oyuncusu oldu.

14 Şubat'ta piyasaya çıkacak olan kitabı kaleme alan 36 yaşındaki Amaechi, geçen yıl lezbiyen olduğunu açıklayan ünlü kadın basketbolcu Sheryl Swoopes'dan sonra cinsel kimliğini açıklayan ikinci basketbolcu.



Amerikan televizyonlarının popüler programı 'Outside the Lines'ın Pazar günkü yayınına katılacak olan ünlü basketbolcu, 'Man in the Middle' ile ilgili sorulara cevap verecek.
Amaechi'nin kitabında bütün oyuncuların heteroseksüel farz edildiği bir ligde eşcinsel olmanın nasıl bir şey olduğunu anlattığı bildirildi.

Kitapta başka NBA oyuncularının adının geçip geçmediği de merakla bekleniyor.

Kaynak: Hürriyet, Radikal, 8 Şubat 2007


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam