20/11/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde İstanbul’da bir trans kadın kaçırılmak istendi, levyeyle darp edildi.

Nefret mağduru transları anma gününde transfobik saldırı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde İstanbul’da bir trans kadın kaçırılmak istendi, levyeyle darp edildi.

20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde İstanbul’da bir trans kadın saldırıya uğradı. 19 Kasım’ı 20’sine bağlayan gece saat 3 sularında Şişli Halaskargazi Caddesi’nde trans kadın Adriana levyeyle darp edildi.

Transfobik saldırgan Adriana’yı zorla aracına aldı. Adriana kapı yarı açıkken bir süre yolda sürüklendi. Adraiana’nın el frenine uzanarak kendisini kurtarmasının ardından bu sefer de saldırgan levyeyle trans kadını darp etmeye başladı.

Çevredeki diğer trans kadınların yardımıyla hayatını kurtaran Adriana Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırıldı. Geceyi hastanede geçiren ve kafasına sekiz dikiş atılan Adriana bugün (20 Kasım) öğlen saatlerinde taburcu edildi.

Saldırgan ise polis tarafından yakalandı. Emniyet’te ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan saldırgan tutuksuz yargılanacak.

Dava sürecini İstanbul LGBTİ takip edecek

Saldırının ardından hukuki süreci İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği adına Av. Metehan Arısoy takip edecek.

Geçtiğimiz günlerde nefret saldırısı mağduru translara 7/24 avukat desteği sağlamak için yeni proje başlatan dernekten trans aktivist Ebru Kırancı 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde gerçekleşen saldırının ardından KaosGL.org’a şöyle konuştu:

“Transfobik nefret saldırıları artıyor ve artmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Hükümet’in bizleri açıktan hedef göstermesi, nefret söylemi ilerleyen günlerde bizleri daha zor günlerin beklediğini gösteriyor. Ama biz mücadelemize devam edeceğiz.

“Transfobik nefret saldırılarının ardından yaşanan hukuki destek ve avukat sorununu çözmek için Açık Toplum Vakfı’yla proje başlattık. İki avukat gece gündüz demeden trans kadınlara destek olacak. Böylece transfobik nefret saldırılarının ardından hem dayanışmayı hem de hukuki süreci örmeyi planlıyoruz. Bize Bir Yasa Lazım kampanyası ile çıktığımız yolda Trans*X ve Trans*But belgesel filmleri ve eylemlerin yanı sıra bu yeni atılımla birlikte trans toplumunun önemli ihtiyaçlarından birine cevap olmaya çalışıyoruz.”

İlgili haber:

Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü nedir?


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret