11/11/2022 | Yazar: Yıldız Tar

Antep’te yapılacak nefret mitingi afişine logoları izinleri dışında eklenen TGS, “Kadın ve LGBTİ+ komisyonu olan ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını dava eden TGS’nin nefret dolu bu eylemlerin parçası olması mümkün değil” dedi.

Nefret mitingi çağrısına TGS’nin logosu eklenmiş! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Şehir şehir gezen LGBTİ+ düşmanı nefret mitingi çağrılarının bir yenisi Antep için yayınlandı. 13 Kasım’da “Gaziantep Büyük Aile Yürüyüşü” başlığı ve “Küresel Çetenin LGBT Dayatmasına Karşı Aileni ve Neslini Koru” çağrısıyla yapılacak mitingin afişine birçok kurumun logosu eklendi.

Afişte logosu olan kurumlardan biri de Türkiye Gazeteciler Sendikası’ydı. Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu da olan sendikanın bu durumdan haberi olmadığı anlaşıldı. Logosu izinsiz olarak nefret mitingi çağrısına eklenen sendika, duyurulardan logosunun çıkarılması için harekete geçti.

TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna, durumu Kadın ve LGBTİ+ Komisyonlarının sekreteryasındaki üyeleri sayesinde fark ettiklerini belirtti. Tuna, logolarının izinsiz olarak nefret mitingi afişinde kullanılmasına ilişkin KaosGL.org’a şöyle dedi:

“Biz bu durumu sabah kadın ve LGBTİ+ komisyonu sekretaryasındaki arkadaşlar sayesinde fark ettik. Kan beynime sıçradı tabii. Hemen genel merkezi ve tüm yöneticileri haberdar ettik. Yapılan kesinlikle bilgimiz ve desteğimiz dışında. Kadın ve LGBTİ+ komisyonu olan, toplumsal cinsiyet eğitimleri veren, ILO 190'ı toplu iş sözleşmelerine dahil eden ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını dava eden TGS’nin nefret dolu bu eylemlerin parçası olması mümkün değil. Logomuzun söz konusu duyurulardan çıkarılması için de hemen harekete geçtik.”


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları, aile, siyaset
İstihdam