05/07/2014 | Yazar: Kaos GL

İntihara zorlanan Okyanus için Antalya Pembe Caretta LGBT üyelerince Cumhuriyet Meydanı’nda oturma eylemi yapıldı.

İntihara zorlanan Okyanus için Antalya Pembe Caretta LGBT üyelerince Cumhuriyet Meydanı’nda oturma eylemi yapıldı.
 
İzmir’de Çarşamba günü ailesinden gördüğü baskılar sonucu intihar eden 17 yaşındaki trans erkek Okyanus için dün akşam Antalya’da eylem yapıldı.
 
“Nefret sistemine rağmen yaşamaya devam edeceğiz. Vardık varız var olacağız”
 
Antalya Cumhuriyet Meydanında yapılan eylemde okunan basın açıklaması şöyle:
 
“İki gün önce, basına Efe Okyanus adıyla intihar haberi yayılan Trans Erkek arkadaşımız, toplumun cinsiyet normlarına sığmadığı için, kendisine duyulan nefrete daha fazla dayanamayarak 17 yaşında İzmir’de kendini balkon demirlerine asarak yaşamına son verdi.

O aslında kendini asmadı, onu bu Heteroseksist sistem astı, onu sizin nefretiniz astı.
Milli sporcu olan Okyanus, aynı zamanda bölge birincisiydi.
 
Hayal edin, her sabah uyandığınızda kendinizi doğduğunuz cinsiyete ait hissetmediğinizi.
Bu ne bir hastalık ne de bir tercih. Böyle doğduk, sizlere ve bu nefret sistemine rağmen yaşamaya devam edeceğiz. Vardık varız var olacağız.
 
Hem iktidar hem de sözde muhalefet kurum ve kişileri, bizleri hiçe sayan, görmezden gelen açıklamalar ve düzenlemeler yaparak ölmemizi, öldürülmemizi meşrulaştırıyor.
Homofobiye ve Transfobiye karşı, yılmıyoruz örgütlenerek daha çok karşı çıkıyoruz.
 
Okulda başlayan, biyolojik olarak kadınsan etek giyeceksin, biyolojik olarak erkeksen kravat takacaksın diktası. Sen bu tuvalete sen bu tuvalete dayatması ile yaşamımızın her alanında bizi ötekileştiriyor.
 
Öldürülmemiz yetmiyormuş gibi, katillerimize hukuksuz bir şekilde ceza indirimi uygulanıyor. Devlet yetkililerine bir kez daha sesleniyoruz: Nefreti durdurun, yaşamı örün. Bizleri tanıyın ve Anayasanın nefret yasalarına ekleyin. Eşcinsel ve Transların yaşayabileceği düzenlemeleri gerçekleştirin.’’

Etiketler: yaşam
İstihdam