27/03/2024 | Yazar: Kaos GL

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde sendikanın 8 Mart bildirisine yapılan saldırıya ve LGBTİ+’lara yönelen nefret söylemine ilişkin basın açıklaması yaptı.

“Nefret söylemini hedefleyen bu ve benzeri her türlü provokasyona karşı yaşamda ısrarlı, özgürlükte kararlıyız!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Diş Hekimi M. Ş. adlı şahıs Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde 18 Mart günü Cerrahi kliniği ortak dinlenme alanında bulunan panoda asılı olan sendikamızın sendikal faaliyet kapsamında ve 4688 kanun çerçevesinde hazırlanan 8 Mart bildirisini görerek yırtıp atmakla yetinmemiş panoyu da duvardan söküp parçalayarak kamu malına zarar vermiştir. Gerek sendikamıza gerek kadınlara gerekse LGBTİ+lar hakkında hakaret ve iftiralarla dolu yüksek sesle provokatif bir eylem gerçekleştirmiştir. Bunun üzerine orada görevli olan Sendikamız üyesi bir kadın sağlık emekçimiz şahıs hakkında tutanak tutarak başhekimliğe iletmiştir.

25 Mart günü ise iş yeri temsilcilerimiz konunun tarafı olduğu ve olayı kendisinden de dinlemek için M. Ş’in yanına çıkacakları sırada, tesadüfen asansörde denk gelinmiş ve hastalarında bulunduğu dar alanda yine ses yükselterek, asansörü yumruklayarak, küfür ve hakaret dolu tehditler savurmuş nefretini kusmuştur. Asansörden hastanede görevli bir emekçi tarafından dışarı çıkarılmıştır.

Kamu düzenini, toplum huzurunu, iş barışını bozmaya yönelik esas itibariyle nefret söylemini hedefleyen, toplumu belli bir kesime karşı kin ve düşmanlığa tahrik eden, farklılıklar üzerinden emekçileri birbirine karşı kamu düzeni için tehlikeli olabilecek şekilde düşmanlığa ve kin beslemeye alenen kışkırtan bu ve benzeri her türlü provokasyona karşı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak demokrasi ve emek mücadelesinin bir bütün olduğunun farkında; yaşamda ısrarlı, özgürlükte kararlıyız!”

Tıklayın- Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde nefret söylemi: “LGBT propagandası yapıyorsunuz”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam