03/05/2021 | Yazar: Kaos GL

MEDISEP topluluğunun Şiddet Sempozyumu kapsamında Kaos GL’den Umut Güven LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılık ve şiddetle mücadeleyi anlattı.

“Nefret suçları ile mücadeleye dair politikalara ihtiyacımız var” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türk Tıp Öğrencileri Birliği’ne ve EMSA’ya bağlı olan MEDISEP (Medical Students' Exchange and Project) topluluğu 2-3 Mayıs tarihlerinde Şiddet Sempozyumu düzenledi. “LGBTİ+’lara Yönelik Ayrımcılık ve Şiddetle Mücadele” isimli oturumda Kaos GL’den Umut Güven LGBTİ+’ların insan hakları ve nefret suçlarına dair konuştu.

Etkinlik, ayrımcılık literatürüne dair kavramların ve uluslararası ayrımcılık karşıtı düzenlemelerin aktarılması ile başladı. Kaos GL Derneği’nin Homofobi ve Transfobi Temelli Nefret Suçları Raporu’ndan örnekler veren Güven, ayrımcılıkların ve şiddetin temelinde eşitsizliğin yattığına şu sözlerle değindi:

“Nefret suçları ile mücadeleye dair stratejilere, mevzuata, politikalara ihtiyacımız var. Türkiye’de hali hazırda bulunan nefret ve ayrımcılıkla ilgili düzenlemeler ne yazık ki yeterince kapsayıcı değil. Bu süreçlerde de nefret suçlarının hedefi halindeki LGBTİ+’ların politik ve bürokratik karar alma mekanizmalarına katılabilmesi önemli. Unutmamalıyız ki, tüm bu suçların temelinde eşitsizlik ve toplumsal hiyerarşik güç ilişkileri var.”

40 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.



Etiketler: yaşam
İstihdam