10/06/2011 | Yazar: Kaos GL

 "Her renkten, her kimlikten sokak artık barışmalıdır" sloganıyla nefret suçlarına karşı imza toplayan İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, herkesi 19 Haziran'daki "Trans Onur

'Nefrete Karşı Hayat!' İçin Çağrı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı  "Her renkten, her kimlikten sokak artık barışmalıdır" sloganıyla nefret suçlarına karşı imza toplayan İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, herkesi 19 Haziran'daki "Trans Onur Yürüyüşü"ne çağırıyor.

İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği
 "Nefret Suçlarına Karşı Kampanya" başlattı. Kampanya dahilinde Galatasaray Meydanı'nda kurulan standda nefret cinayetlerine karşı imza toplanıyor. Galatasaray Meydanı'nda stand açan İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği herkesi, toplumda Trans bireylere ayrımcılık yapılmaması talebini yükseltecekleri yürüyüşe davet etti.
 
İstanbul LGBTT’den Ebru Kırancı, son on yılda medyaya 200 kadar travesti ve transeksüel cinayeti yansıdığını hatırlatarak, "Bu, yalnızca bizim değil, hepimizin özgürlük yürüyüşüdür. Bugün transeksüellere, travestilere yapılanlar yarın hepimize neler yapılabileceğinin işaretidir" dedi.

"Her renkten, her kimlikten sokak artık barışmalıdır" sloganıyla trans cinayetlerinin son bulması için açılan standda, 19 Haziran'da Türkiye'de ikinci kez düzenlenecek Trans Onur Yürüyüşüne de katılım çağrısı yapılıyor.
 
 
"Transfobiye dur demek için"
"Trans cinayetleri gittikçe artıyor, emlakçılar ev vermiyor, kentsel dönüşüm projeleriyle şehir dışına itiliyoruz. Tüm bunlara dur demek için buradayız."
 
İstiklal Caddesi'nden geçenler imza standına oldukça ilgi gösteriyor. Dört günde 2400 imza toplanmış. Kırancı, "Sadece LGBTT'ler imza vermiyor. Anneler, başörtülü kadınlar da geliyor. Önemli olan kadın cinayetlerini durdurmak diyorlar" diye anlatıyor. "İnsanlar bilgi almak için de geliyor. 'Translar öldürülüyor mu ki?' diye soranlar bile var".
 
Ebru'yla konuşurken, merakla standa yaklaşan bir erkek, meselenin trans cinayetleri olduğunu anlayınca elindeki broşürü fırlatıp uzaklaşıyor. Ebru anlatıyor, "bir sürü kişi gelip imza veriyor ama bir taraftan da transfobi devam ediyor. Geçenlerde biri gelip 'siz de rahat durun da öldürülmeyin' dedi".
 
Ebru, kampanyanın bir amacının da trans bireyleri politik arenaya çekmek olduğunu söylüyor. "Artık net bir duruş sergilememiz gerekiyor. Bence tüm transların toplanıp, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde 'biz varız ve haklarımızı istiyoruz' diye bir eylem yapması gerekiyor.
 
"Bizim özgürleşmemiz, heteroseksüelleri de özgürleştirecek."
Ebru sol partilere de sesleniyor: "Lütfen tüzüklerine göz atsınlar, LGBTT bireylere de yer versinler. Neden hiç trans milletvekili adayı göstermiyorlar?"
 
Nefret suçlarına karşı kampanya dahilinde 17-18 Haziran'da bir panel düzenlenecek. Panelde "Dayatılan güzellik", "Hayatta Kalma İpuçları" gibi oturumların yanısıra şiddet mağduru trans bireyler yaşadıklarını anlatacak ve Voltrans Trans Erkek İnisiyatifi bir performans sergileyecek.
 
Kampanya 19 Haziran 2011´deki Trans Onur Yürüyüşü ile sona erecek. İstanbul'da düzenlenen Onur Yürüyüşüne Ankara ve İzmir'den de katılım olacak.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam