21/03/2016 | Yazar: Kaos GL

Ukrayna’nın Lviv kentinde bir otelde düzenlenmek istenen LGBT festivaline aşırı sağcı Neonazilar saldırdı. Yüzleri maskeli grup otel çevresini sardı ve otele taş atmaya başladı.

Neonaziler LGBT’lere saldırdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ukrayna’nın Lviv kentinde bir otelde düzenlenmek istenen LGBT festivaline aşırı sağcı Neonazilar saldırdı. Yüzleri maskeli grup otel çevresini sardı ve otele taş atmaya başladı. Etkinlik iptal edildi.

Lviv’de LGBT festivali yaklaşık 200 kişilik yüzleri maskeli aşırı sağcı grubun festival mekanını kuşatması, taşlarla saldırması ve “Öldür, öldür, öldür” diye slogan atması sonucu iptal edildi.

Cumartesi günü gerçekleşen saldırının ardından festival komitesinden Olena Shevchenko Guardian’a yaptığı açıklamada eşitlik temasıyla yapmayı planladıkları festival programında film gösterimleri ve söyleşilerin yer aldığını söyledi.

Shevchenko, festival hazırlık süreci boyunca sıkıntılar yaşadıklarını, polis ya da yerel yetkililerin kendilerine yardımcı olmadığını belirtti ve saldırı anında yaşananları şöyle anlattı:

“Sapkınlar, cehennemde yanmanız gerek”

“Kamusal alanda etkinlik yapmamıza izin verilmeyince bir otelde yer ayırttık. Otele vardığımızda müdür bize şehir yetkililerinin kendisiyle görüştüğünü ve ‘bizim sapkınlar olduğumuzu’ söylediklerini iletti. ‘Cehennemde yanmanız gerek’ dedi.

Shevchenko, etkinlik günü otelde 70 kişi toplandıklarını, 200’e yakın kişiden oluşan aşırı sağcı grubun çevrelerini sardığını belirtti. Polise haber verdiklerini ancak bir saat sonra bir polis aracının geldiğini vurguladı.

Polis saldırganlara müdahale etmezken nihayetinde LGBT aktivistleri otobüslerle otelden çıkarıldı.

Fotoğraflar: EPA


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam