09/08/2009 | Yazar: Anıl Üver

Tel Aviv’deki silahlı saldırının ardından Eşcinsel Gençlik Derneği başkanı Yaniv Weizmann ve diğer LGBT grupların önderleri Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüştüler. 

Tel Aviv’deki silahlı saldırının ardından Eşcinsel Gençlik Derneği başkanı Yaniv Weizmann ve diğer LGBT grupların önderleri Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüştüler. 

Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Weizmann, başbakanın yaklaşımından oldukça memnun kaldığını belirtti, ‘gelecek günler geçmiş günler gibi olmayacak. Başbakan dayanışmasını sundu ve mesajı açıktı; camiaya destek veren bir mesaj.
 
Konuyla ilgili olarak bakanlıkta bir komitenin toplanmasını bekliyor ve LGBT bireyler için birliktelik yasasının da içinde olduğu eşit haklar talep ediyoruz.
 
İkinci olarak, eğitim eğitim eğitim diyoruz; homofobi durdurulmalı.
 
Üçüncü olarak, tahrik meselesi var. Netenyahu’nun yönetimi altında parlamentoda, bakanlıklarda LGBT camiasını karalayanların olması garip bir durum. Başbakandan bu tür karalamaları bir terör saldırısı gibi değerlendirmesini rica ettik. Çok olumlu bir toplantıydı, başbakan tüm desteği ile yanımızda.’
 
Günün ilk saatlerinde, yurt içi gizli servis çalışanları ve İsrail polisi saldırının gerçekleştiği kulübün önündeki caddeyi, Netanyahu’nun olay yerine yapacağı ziyaret nedeniyle bir kaç yüz metrelik koruma kordonu ile kuşattılar. Başbakanın fotoğrafının çekilmesini engellemek amacıyla büyük yol blokları kondu. Netanyahu, olay yerini mutlaka ziyaret etmesi yönünde baskılara maruz kalmıştı.
 
Tel Aviv polisinden ise başbakanın geliş saati hakkında birbirinden farklı ifadelerle basını oyalaması istendi.
 
Netanyahu’ya Kamu Güvenliği Bakanı Yitzhak Aharonovitch, Eğitim Bakanı Gideon Sa'ar, polis komiseri kumandan David Cohen ve Tel Aviv valisi Ron Huldai eşlik ettiler. Ziyaretçilerin ajandasında saldırıda yaralananlardan biriyle ve onun annesi ile görüşme de yer alıyordu.
 
Polis konu ile ilgili haberlere yönelik denetimleri sıklaştırdı.
Bu arada, LGBT camiasında dedikodu değirmeni mesai yapıyordu: saldırının hemen ardından Haredi (tutucu Yahudiler)’ye ve eşcinsel düşmanı parti Shas’a yönelik öfkeden perşembe günü eser kalmamıştı.
 
Kulüpteki bir görevli, ‘bu saldırıyı her kim yaptıysa şüphesiz kulübü bilen, hatta daha önce ziyaret etmiş birisi. Gerçek şu ki, burası yarı gizli bir kulüp, çünkü buraya açılma sürecinden önce danışmalık için gelen gençler var. Bu gençler burada rahatça birbirleri ile tanışıyorlar, beraber oyalanıyorlar. Bu mekânı yalnızca buraya gelmek isteyen biri bulabilirdi’ şeklinde ifade verdi.
 
Eşcinsel camia hafta sonu dayanışma için bir anma etkinliği düzenleyecek. Bu etkinlik Tel Aviv’de Rabin Meydanı’nda olacak. Cumhurbaşkanı Shimon Peres, Sa'ar, Kültür Bakanı Limor Livnat ve açık gey olan Meretz, parlamenter Nitzan Horowitz etkinlikte birer konuşma yapacaklar. Bu anma etkinliğinde ayrıca Rita, Dana International, Ninette Tayeb, Amir Fay Guttman, Keren Peles, Corinne Alal, Ivry Lider ve Elliott’un da aralarında olduğu müzisyenler sahne alacaklar. Etkinliğin moderatörlüğünü açık gey TV yıldızı Gal Ohovsky yapacak.(AE) 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam