16/09/2021 | Yazar: Anıl Üver

New York’un en eski müzesi; küresel, ulusal ve yerel LGBTQ+ tarihi ve kültürünü içerecek şekilde genişletiliyor. Yeni müzenin açılışı için 2024 hedefleniyor.

New York‘un en eski müzesi LGBTQ+ tarihini kapsayacak şekilde genişletiliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

New York’un en eski müzesi, küresel, ulusal ve yerel LGBTQ+ tarihi ve kültürünü içerecek şekilde genişletiliyor. 1804‘ten beri faaliyette olan müzenin yöneticileri Ağustos ayı başında müzenin 6500 m² genişletileceğini ve bu çerçevede Amerikan LGBTQ+ Tarihi Müzesi‘nin de oluşturulacağını paylaştılar. Yeni müzenin açılış tarihi 2024 olarak belirtildi.

LGBTQ+ Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Richard Burns, bu süre zarfı içinde New York Tarih Kurumu ve şehirdeki diğer kültürel kurumlarla beraber fiziksel sergiler düzenlemeye başlamayı umuyor. Müze geniş çapta bir ziyaretçi yelpazesine ulaşmak amacıyla interaktif etkinlikler ve daha geleneksel programlarla karışık sunumlar yapmayı planlıyor.

Stonewall Direnişi de dahil olmak üzere pek çok tarihi olayın sahne bulduğu New York şehri, böylesi geniş kapsamlı bir müze için ideal bir yer teşkil ediyor. 


Etiketler: kültür sanat, dünyadan
İstihdam