22/03/2022 | Yazar: Kaos GL

Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Merkezi LGBTİ+ Hakları Komisyonu, Diyarbakır’daki Newroz mitinginde LGBTİ+’lar’ın maruz bırakıldığı nefret saldırılarını kınadı ve nefrete saldırısına uğrayan LGBTİ+’lara hukuki destek sözü verdi.

“Newroz alanında ve girişlerde LGBTİ+’lara yönelen saldırıları kınıyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Merkezi bünyesinde kurulan LGBTİ+ Hakları Komisyonu Newroz alanında ve girişlerde LGBTİ+’lara yönelen saldırıları kınayan bir açıklama yayımladı.

Komisyon açıklamayı, dün (21 Mart) Diyarbakır’daki Newroz mitinginde LGBTİ+’lar saldırıya uğraması, “Bê trans jîyan nabe” ve “Şer şer e çi jin e çi mêr e” pankartları, gökkuşağı ve trans bayraklarıyla Newroz alanında yer alan LGBTİ+’ların; bir grup erkek tarafından bıçakla tehdit edilmesi üzerine yaptı.

Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Merkezi açıklamasında, alanda kolluk ve homofobik, transfobik kişiler tarafından nefret söylemi ve tehditlerine maruz bırakılan tüm LGBTİ+’lara hukuki destek vereceğini duyurdu.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Başta Kürt halkı olmak üzere tüm halkların Newroz bayramını kutlar, Newroz'un bütün halklara barış ve özgürlük getirmesini temenni ederiz.

“Ne yazık ki barışın ve özgürlüğün sembolü olan Newroz kutlamalarında LGBTİ+’ların nefret suçu ve nefret söylemlerine maruz kaldığı haberlerini almış bulunmaktayız. İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'da büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirilen Newroz kutlamalarında, LGBTİ+’ların kolluk görevlileri tarafından alana girişlerde kötü muameleye ve alandaki homofobik / transfobik gruplarca da şiddete maruz bırakıldığını öğrenmiş bulunmaktayız.

“Barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde sistematik hale gelen nefret saldırılarına karşı LGBTİ+’ların yanında olduğumuzu ve her türlü hukuki desteği sunacağımızı Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Merkezi LGBTİ+ Hakları Komisyonu olarak duyuruyoruz.”




Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam