04/02/2008 | Yazar: Kaos GL

İzmirli eşcinsellerin eğlencesine mekan sahibinin homofobisi engel oldu. Kaos GL İzmir’in 9 Şubat’ta Tapas Bar’da yapacağını duyurduğu parti son anda iptal edildi.

İzmirli eşcinsellerin eğlencesine mekan sahibinin homofobisi engel oldu. Kaos GL İzmir’in 9 Şubat’ta Tapas Bar’da yapacağını duyurduğu parti son anda iptal edildi. Kaos GL İzmir olayı protesto eden bir açıklama yayınladı.

‘Eşcinseller parti düzenlerse No Name olarak çalmayız’ iddiası

‘Kaos GL İzmir olarak 1.5 yıla yakın bir zaman diliminde İzmir’de eşcinselleri bir araya getirme, eşcinsellerin sorunlarına dair gündem yaratma ve eşcinsel haklarını sosyal-kültürel-hukuki anlamda savunma amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Bu süre zarfı içerisinde birçok etkinlik düzenledik ve bu etkinliklerimizden biri de geçtiğimiz ay yaklaşık 160 eşcinselin katılımıyla düzenlediğimiz partimizdi. Katılan hemen herkesin büyük memnuniyetle ayrıldığı, hiçbir ticari amacı olmayan ve elde edilen gelirle kendimize ait mekanımızın kirasını karşılamaya çalıştığımız bu partileri düzenli hale getirmek için ilkinden hemen sonra çalışmalarımıza başladık ve 9 şubatta partimizi daha yüksek bir katılımla düzenlemek için kolları sıvadık. Tam sizlere partimize davetli olduğunuza dair duyuruyu atacaktık ki partiyi düzenlediğimiz ve partide satılan içkiler yanısıra giriş ücretinin %50’sini kendilerine ödediğimiz, bizlerden çok memnun kaldığı için ikinci bir partiyi düzenleme teklifini kendisi getiren Tapas Bar’dan mekanlarında düzenlediğimiz parti sonrası eşcinsellerin mekanında çeşitli olumsuzluklara neden olduğu ve Tapas Bar’ın müzik grubu No Name’in eşcinsellerin Tapas’ta parti düzenlemesi durumunda barda çalmayacaklarını söylediği iddiasıyla partiye ev sahipliği yapamayacağına dair bir telefon aldık.

‘Oysa biz Tapas Bar’a vefasızlık etmemiştik’

Bu üzücü haber sonrasında yüz yüze görüşmeye gitmiş olmamıza rağmen Tapas Bar fikrini değiştirmedi ve biz eşcinsellerin maalesef hiç de yabancısı olmadığı mekana alınmama aşağılanmasıyla bir kez daha yüz yüze kaldık. Oysa partinin hemen sonrasında bize evsahipliği yapan Tapas Bar’a vefasızlık etmeyerek düzenli olarak oraya gidip mekanın daha fazla kazanmasına ciddi katkılarda bulunmuş ve eşcinsel olsun olmasın çevremizdeki herkesi Tapas Bar’a yönlendirmiştik. Ta ki bu üzücü, aşağılayıcı ve homofobik dışlamaya maruz kalana değin...

No Name: ‘Her türlü ayrımcılığa karşıyız’

Hiçbirimiz Tapas Bar’ın ‘eşcinsellerin neden olduğu olumsuzluklar’ olarak nitelendirdiği davranışları sergilemediğimiz gibi, oraya giden her eşcinselden sorumlu olamayacağımızı ve insanların sergilediği olumsuz davranışların cinsel yönelimleriyle hiçbir ilişkisinin olmadığını, böyle bir ilişkilendirmeyle bizi bu sözde iddiayla itham etmenin kabul edilemez bir durum olduğunu belirtmiş olmamıza rağmen Tapas Bar’ın kararı değişmedi. Amblemlerinde barış işareti bulunan, Hrant Dink gibi barış ve kardeşliğin simgesine dönüşmüş bir insanın ölüm yıldönümünde anma konseri için sahneye çıkan No Name müzik grubuna eşcinsellerin bulunduğu bir barda neden çalmak istemediklerini sorduğumuzda da şu yanıtı aldık ve hiç şaşırmadık; ‘bahsettiğiniz konuda hiçbir bilgimiz yok ve bu şekilde bir diyalog asla yaşanmadı. her türlü ayrımcılığa karşı bir dünya görüşüne sahibiz ve bu tür bir davranışı kendimize yakıştıramayız. Söylemediğimiz şeylerin bize mal edilmesinden de büyük bir rahatsızlık duyduk...’

‘Daha fazla dikkat etmek’ kavramına alışmak istemiyoruz!

Eşcinseller olarak dışlanmayla, herhangi bir mekana alınmamayla, alındığımızda da eşcinsel olduğumuz için davranışlarımıza diğer insanlardan ‘daha fazla dikkat etmek’ zorunda kalmayla hiç yüzleşmemiz değiliz. Bunun ne ilk ne de son olacağını biliyoruz ancak buna ALIŞMAK istemiyor, alışmayı reddediyoruz!!! Ne Alsancak’ta ne de başka bir yerde herhangi bir mekandan eşcinsel olduğumuz için atılmak, eşcinsel olduğumuz için bu mekana alınmamak ya da sevdiğimiz insanla yanyana eğlenirken bile ‘sınırlarımızı korumak’ gibi aşağılanmalara ve dayatmalara alışmak istemiyoruz. Sizleri de buna davet ediyor başta Tapas Bar olmak üzere Alsancak’ta eşcinsellerin alınmadığı ya da olumsuz davranış biçimleriyle karşılandığı hiçbir mekana gitmemeye davet ediyoruz...

Ve 9 Şubat’ta düzenleyeceğimizi duyurduğumuzu partimiz için uygun bir mekan buluncaya değin partiyi ertelediğimizi üzülerek bildiriyoruz.

Kendimize ait mekanımızda, hiçbir dayatma ve aşağılanmaya maruz kalmadan, yanyana olmanın verdiği güçle düzenlediğimiz toplantılarımız devam ediyor. Bu tür çirkinliklere maruz kalmadan yaşabilmek adına sesimizin daha gür çıkmasını istiyorsanız her cumartesi 16:00 - 19:00 arasında düzenlediğimiz toplantılara katılabilirsiniz.

Eşcinsel olduğumuz için bir mekana alınmama kaygısıyla yaşamak zorunda kalmayacağımız güzel günler dileğiyle...’


Etiketler: yaşam
İstihdam