03/01/2022 | Yazar: Kaos GL

Eşit Erişilebilir Engelsiz Hayat Dergi ve Düşün Sorgula Üret Kolektifi ev sahipliğinde bu akşam 20:30’da Engelli Kadın Derneği, Lambdaistanbul katılımıyla “normal”lik konuşulacak.

“Normallik ve mış gibi yapmak” bu akşam! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşit Erişilebilir Engelsiz Hayat (EEH) Dergi ve Düşün Sorgula Üret Kolektifi ev sahipliğinde bu akşam 20:30’da “normal”lik konuşulacak.

“Normal ne ayol? Normallik ve mış gibi yapmak” başlıklı seminer Sevgi Mart Göcen ve Ecmel Deniz moderatörlüğünde gerçekleşecek. Engelli Kadın Derneği’nden Beyza Ünal, Lambdaistanbul’dan Öner Ceylan, Dergi ve Düşün Sorgula Üret Kolektifi’nden Nurşen Korkmaz ve EEEH dergiden Burak Sarı’nın konuşmacı olacağı etkinlik, Engelsiz Erişim Derneğinin Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Etkinliğin çağrı metni şöyle:

“Doğada normal yoktur. Normal, bize yaşatılan ayrımcılığın? Sağlamcılığın, fobinin, mobbingin ve şiddetin dayandırıldığı gerekçedir.

“Normalcilik, insanın sığdırılmaya çalışıldığı yapay kalıplardır. Bedenlerimiz ve zihinlerimiz bu kalıplara sığamayacak kadar kıymetlidir. Çünkü herkes kendisi olabildiğinde mutludur.

“Sağlamcılık, önyargı ve erişilebilirlik sorunları olmasa engellilikten söz edilemez. Heteroseksizm, cisseksizm ve ikili cinsiyet dayatması gibi ideolojiler olmasa LGBTİ+’lar fobik davranışlara ve şiddete maruz bırakılmazlar.

“Biliyoruz ki içine sıkıştırıldığımız kalıplardan birbirimizi anlayarak ve birlikte hareket ederek kurtulabiliriz. O nedenle EEEH Dergi ve düşün sorgula üret kolektifinin ev sahipliğinde, Engelsiz Erişim, Lambdaistanbul ve Engelli Kadın Derneği'nin katılımı ile bu semineri düzenliyoruz.

“Normallik ve mış gibi yapmak başlıklı seminerimiz Sevgi Mart Göcen ve Ecmel Deniz moderatörlüğünde gerçekleşecek. Engelli Kadın Derneği adına Beyza Ünal, Lambdaistanbul adına Öner Ceylan, düşün sorgula üret kolektifi adına Nurşen Korkmaz ve EEEH dergi adına Burak Sarı’nın konuşmacı olacağı etkinliğe hepiniz davetlisiniz. Unutmayalım ki eşit ve erişilebilir bir yaşamı hep birlikte yaratacağız.

“Etkinliğimiz 03.01.2022 tarihinde saat 20.30'da Engelsiz Erişim Derneğinin Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacaktır.”



Etiketler: yaşam
İstihdam