08/01/2014 | Yazar: Kaos GL

20 kere Wimbledon Şampiyonu olan lezbiyen tenisçi Billie Jean King, 7 Şubat’ta başlayacak 2014 Soçi Kış Olimpiyatlarında ABD delegasyonunun bir parçası oldu.

Obama Soçi’ye Lezbiyen Tenisçi Billie Jean King’i Gönderiyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
20 kere Wimbledon Şampiyonu olan lezbiyen tenisçi Billie Jean King, 7 Şubat’ta başlayacak 2014 Soçi Kış Olimpiyatlarında  ABD delegasyonunun bir parçası oldu. 2009’da Amerikan özgürlük nişanına layık görülen 70 yaşındaki King, dünyanın en başarılı atletlerinin arasında olmakla birlikte, dünyanın en ünlü lezbiyenlerinden ve yorulmak bilmez bir LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) ve cinsiyet eşitliği savunucularından.
 
King 17 Aralık’ta “Amerika’yı Soçi’de temsil etmekten onur duymakla birlikte umuyorum ki bu olimpiyatlar insanlığın evrensel kabulünde bir dönüm noktası olur” tweet’ini paylaştı.
 
Eşcinsellik gibi tartışmalı konularda oldukça bilgili ve açıksözlü bir tavır sergileyen King’in Rusya’nın “eşcinsellik propagandası”nı yasaklamasına ilişkin görüşlerini beyan etmesine kesin gözüyle bakılıyor.
 
Beyaz Saray temsilcisi Shin Inouya, delegasyonun çeşitliliği temsil ettiğini belirterek Obama’nın bu delegasyonla Amerika’nın dünyaya en iyi yüzünü göstereceğine inandığını ve bütün bunların çeşitlilik, kararlılık ve ekip çalışmasını yansıtacağını ileri sürdü.
 
USA Today spor yazarı Christine Brennan, delegasyon seçimlerinden sonra Amerikan ulusunun Başkan Putin’in eşcinsellik propagandasını yasağına karşı olduğunu göstermek için eşcinsel bir kültür ikonu ve spor efsanesini olimpiyatlara göndermekten daha dâhice bir şey olamayacağını yazdı.
 
Yaklaşık üç ay önce King bir gazeteciye Rusya’daki kanun hakkında verdiği bir demeçte "Umarım ki eşcinsel atletlerin çoğu görünür olmayı seçerler çünkü bu harika bir platform," dedi.
 
Tenis, yaz olimpiyatlarında resmi bir spor olarak 1988’e kadar yer almadı ki bu King’in 40 yaşındaki emekliliğinden beş yıl sonraya tekabül etmektedir.
 
İlgili haberler:
 
Çeviri: Mete Kuşgöz
Kaynak: Gay Star News 

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam