11/08/2022 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ Sinema Topluluğu, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü’nün sansürlenen LGBTİ+ temalı filmlerden “Benim Çocuğum”u bu akşam gösterecek.

ODTÜ Sinema Topluluğu’ndan dayanışma: “Benim Çocuğum” bu akşam gösterimde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ODTÜ Sinema Topluluğu, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü’nün sansürlenen LGBTİ+ temalı filmlerden “Benim Çocuğum”u bu akşam gösterecek. 

Kayyum Naci İnci rektörlüğü tarafından Kulübün 22 Temmuz’daki 'Benim Çocuğum', 'Laurence Anyways' ve 'Go' filmlerinin gösterimi, gerekçesiz ve yazılı bir karar iletilmeksizin engellendi.

Bu engelin ardından kulüp 3 Ağustos’ta bu filmler için yeni bir gösterim planladı. Rektörlükse “etkinlik düzenleme kurallarını ihlal” gerekçesiyle kulübe 1 ay süreyle faaliyet engeli getirdi ve kulüp yönetim kurulunu görevden aldı.

“Naci İnci de Verşan Kök de sansürleriyle beraber gidecek”

ODTÜ Sinema Topluluğu bu sansüre karşı dayanışma amacıyla planladığı gösterimi şöyle duyurdu:

“Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü (BÜSK)'ün açık hava gösterim programında yer alan ve Kayyum Naci İnci rektörlüğü tarafından sansüre uğrayan üç filmden biri olan Benim Çocuğum belgeselini yarın 21.00'de Baraka çimlerinde hep beraber izleyeceğiz.

“Ayrıca gösterime Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü'nden katılacak topluluk üyesi arkadaşımızla sansür sürecine ve devamında topluluğa getirilen etkinlik yasağına dair söyleşi gerçekleştirecek, karşılıklı olarak aktarımlarda bulunacağız.

“Naci İnci de Verşan Kök de sansürleriyle beraber gidecek, biz her zaman çimlerimizde oturup filmlerimizi izleyeceğiz! Herkesi bekliyoruz.”


Etiketler: insan hakları, kültür sanat
İstihdam