03/08/2018 | Yazar: Yıldız Tar

​ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi, “‘gökkuşağı’ olarak tabir edilen LGBT isimli oluşumun simgesi olan flamaları” diyerek soruşturma başlattı.

ODTÜ’de gökkuşağı bayrağına da soruşturma! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi, Onur Yürüyüşü sırasında binalara asılan gökkuşağı bayrağına, “‘gökkuşağı’ olarak tabir edilen LGBT isimli oluşumun simgesi olan flamaları” diyerek soruşturma başlattı.

Fotoğraf: ODTÜ Onur Yürüyüşü, 11 Mayıs 2018, Yıldız Tar / Kaos GL

ODTÜ’de LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne katıldığı iddia edilen öğrencilere açılan disiplin soruşturmasının ardından bu sefer de yürüyüş sırasında binalara asılan gökkuşağı bayrağına da soruşturma açıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, 11 Mayıs LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nde Fizik bölümü binasına gökkuşağı bayrağı astığını iddia ettiği öğrencilere disiplin soruşturması başlattı.

Dekanlık, öğrencilere soruşturmaya ilişkin yolladığı bilgilendirme mailinde, “bahar şenlikleri kapsamında fakültemiz fizik bölümü başkanlığının çatısına ‘gökkuşağı’ olarak tabir edilen LGBT isimli oluşumun simgesi olan flamaları asmaları iddiasıyla” ifadelerini kullandı.

Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi dekanlıkları ile Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürlüğü ODTÜ LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne katıldığını iddia ettiği öğrencilere de disiplin soruşturması başlatmıştı.

8. ODTÜ Onur Yürüyüşü

Ankara Valiliği ve ODTÜ Rektörlüğü’nün hukuksuz yasağına karşı yüzlerce ODTÜ’lü 11 Mayıs’ta kampüsü gökkuşağına boyadı.

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması kampüste Onur Haftası ve Yürüyüşü düzenlemeye hazırlanırken üniversite yönetimi bütün öğrencilere “etkinliklere izin verilmeyecektir” diyen bir mail attı.

ODTÜ Rektörlüğü, üniversite olarak kültür, sanat ve bilim alanlarında faaliyet yürüten öğrenci topluluklarını desteklediklerini iddia etti. Rektörlük açıklamasına şöyle devam etti:

“Sosyal medyada kendilerini ‘ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ olarak tanıtan grup, ilgili Yönerge kapsamında kurulmuş bir topluluk değildir. Dolayısıyla söz konusu grup tarafından 7-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacağı duyurulan etkinlikler tamamen bu çerçevenin dışındadır.”

Rektörlük, Ankara Valiliği’nin 18 Kasım 2017’de ilan ettiği süresiz “LGBTİ+ etkinlik yasağına” da değinerek, “İdari makamlar tarafından 18 Kasım 2017’de duyurulan LGBT etkinliklerine yönelik süresiz yasak kapsamında söz konusu etkinliklere izin verilmeyecektir” dedi.

22. Yıl Onur Haftası etkinlikleri 7 Mayıs’ta “Gökkuşağını boyama” etkinliği ile başladı. Adnan Yücel’in “Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek” dizelerinin yer aldığı gökkuşağı afişinin boyamak için çimlerde buluşan öğrenciler kolluk kuvvetleri ile karşılaştı.

Üniversite yönetiminin engelleme çabalarına rağmen etkinlikler gerçekleşti.

İlgili haberler:

ODTÜ: “Yine de aşk boyun eğmez yasaklarla”

Fotoğraflarla ODTÜ Onur: Bütün yasakları yasakla!

ODTÜ mezuniyetinde gökkuşağı bayrağına saldırı

ODTÜ Onur Yürüyüşü’ne katılanlara soruşturma

 


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret