16/05/2011 | Yazar: Hülya Türker

14 Mayıs Cumartesi günü ODTÜ’de ilk kez düzenlenen Onur Yürüyüşü, yaklaşık 250 kişilik bir öğrenci grubunun katılımıyla gerçekleşti.

14 Mayıs Cumartesi günü ODTÜ'de ilk kez düzenlenen Onur Yürüyüşü, yaklaşık 250 kişilik bir öğrenci grubunun katılımıyla gerçekleşti.

 

ODTÜ LGBT Dayanışma Topluluğunun yaptığı topluluk olma başvuruları rektörlük tarafından reddedilmesi üzerine ve ODTÜ’de LGBT’ler de vardır demek için Kültür Kongre Merkezi'nin önünde toplanan yaklaşık 250 kişi, gökkuşağı bayrakları ve dövizler eşliğinde Rektörlük binasının önüne ulaşana kadar sloganlar attı. "Gelsin devlet, gelsin rektör, inadına isyan, inadına özgürlük", "Susma haykır, eşcinseller vardır", "ODTÜ'de homofobi ve transfobi istemiyoruz" “Aşk Aşk Hürriyet Uzak olsun nefret” bu sloganlardan bazılarıydı.

 

Rektörlüğün önünden yurtlar bölgesine yönelen grup stadyuma ulaşana kadar sloganlarına devam etti. Stadyum dolaşıldıktan sonra grup sahne önünde toplandı. Konuşma yapmak üzere sahneye çıkan bir LGBT aktivistini özel güvenlik görevlileri sahneden indirerek konuşma yapılmasına engel oldu.

 

Konser veren Bomba Etkisi Grubunun solisti. ODTÜ LGBT Dayanışma Topluluğunun resmi topluluk olma yolundaki mücadelelerinden bahsederek destek verdi. 

 

Yürüyüş sonrasında görüştüğümüz Ezgi Kurdanlı “Beklediğimden iyi geçti, kalabalıktı, 250 kişi vardı hava muhalefetine rağmen, gayet coşkuluydu. Kimlik üzerinden topluluk kurulamaz diye bizlere gerekçe gösteriyorlar ama bunun trans/bi/homofobi olduğu çok açık. Zira kimlik eksenli birçok topluk var. Gösterilen bahanelerden biri bu, apaçık da yalan. Bir de ODTÜ’de anaakımlaşma sorununa karşı dikkatli olmamız gerekiyor. Batıdaki hareketi aklımızda tutarak buna dönüşmemek üzerinden sürekli uyanık olmalıyız.” dedi.

Fotoğraflar: Atilla Demir
 


Etiketler: yaşam
nefret