31/01/2011 | Yazar: Kaos GL

IGLYO Yönetiminin Ortadoğu Teknik Üniversitesi LGBT Öğrenci Topluluğuna destek mektubunda, “İnanıyoruz ki, ODTÜ LGBTT öğrenci grubuna resmi bir üniversite to

ODTÜ’lü LGBT Öğrencilere Uluslararası Destek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
IGLYO Yönetiminin Ortadoğu Teknik Üniversitesi LGBT Öğrenci Topluluğuna destek mektubunda, “İnanıyoruz ki, ODTÜ LGBTT öğrenci grubuna resmi bir üniversite topluluğu olma hakkı tanınacak ve bu öğrenciler LGBTT aktivistleri ve diğer üniversite kulüpleriyle işbirliği içinde olacaktır.” denildi.
 
Üniversite yönetimi ve ODTÜ LGBTT Topluluğunun fikir birliğine varacağını ve üniversite yönetiminin topluluğun başvurusunu yeniden inceleyeceğini umut ettiğini belirten IGLYO Yönetim Kurulu’nun destek mektubunun tam metnini yayınlıyoruz.
 
“Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, Queer Gençlik ve Öğrenci Örgütü Yönetim Kurulu olarak ODTÜ LGBTT Öğrenci Topluluğunun Türkiye’de LGBTT hakları aktivizmini geliştirme çabalarını destekliyoruz. IGLYO yönetimi ve üyeleri, üniversite idaresinin ODTÜ LGBTT Topluluğunu bir öğrenci topluluğu saymadığını öğrenmekten üzüntü duymaktadır.
 
LGBTT hakları aktivizmi ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamalarına rağmen ODTÜ Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Grubu üniversite topluluğu statüsü elde edememiştir.
Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Grubu’nun dağılmasından sonra ODTÜ LGBTT Dayanışma Grubu kuruldu ve başvuru için gerekli belgeleri topladı. 2010’un sonlarına doğru üniversite idaresi başvurularını reddetti. Gerekçeleri şöyleydi: "ODTÜ LGBTT Topluluğu kurulması ile ilgili başvuru Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğrenci Kültür Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Çerçeve Yönergesi'ne göre değerlendirildiğinde; "Kimlik" ve "duyarlılık yaratmak", "bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapmak" topluluk amacı ve topluluk kurmak için yeterli değildir.”

LGBTQ’nun temsilcisi olarak bizler, LGBTQ örgütlerine, öğrenci topluluklarına ve gençlik ağlarına üniversite idaresine ortak açıklama göndererek ODTÜ’lü LGBTT öğrencilere destek çıkmaları yönünde çağrı yapıyoruz. Bu mektupla, ODTÜ LGBTT topluluğunun ülkelerinde LGBTQ gençlik ve öğrenci aktivizmini geliştirmek ve homo/bi/transfobiyle mücadele etmek için düzenledikleri eylemleri tamamen destekliyoruz. İnanıyoruz ki, ODTÜ LGBTT öğrenci grubuna resmi bir üniversite topluluğu olma hakkı tanınacak ve bu öğrenciler LGBTT aktivistleri ve diğer üniversite kulüpleriyle işbirliği içinde olacaktır.
 
Üniversite yönetimi ve ODTÜ LGBTT Topluluğunun fikir birliğine varacağını ve üniversite yönetiminin topluluğun başvurusunu yeniden inceleyeceğini umut ediyoruz.
 
Bir kez daha, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğini ve LGBTT haklarının tanınmasını sağlamaları için ODTÜ LGBTT öğrencilerini desteklemeye hazırız. 
 
Üyelerimizi, ortaklarımızı ve diğer LGBTQ aktivistlerini ODTÜ LGBTT Topluluğunun faaliyetlerini ve üniversite topluluğu olma girişimlerini desteklemeleri için çağırıyoruz. 
 
Hep birlikte geçmişteki başarılarımız ve LGBTQ gençlik ve öğrenci aktivizmini geliştirme çabalarımızı birleştirerek daha iyisini yapabiliriz ve de yapmalıyız.”
Çeviri: Dicle Çakmak
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam