06/07/2014 | Yazar: Kaos GL

İzmit’te Cumhuriyet Parkında toplanan homofobi ve transfobi karşıtları intihara zorlanan Okyanus için eylem yaptı

İzmit’te Cumhuriyet Parkında toplanan homofobi ve transfobi karşıtları intihara zorlanan Okyanus için eylem yaptı
İzmir’de ailesinden gördüğü baskılar sonucu intihar eden trans erkek Okyanus için Ankara, İstanbul, İzmir, İskenderun ve Antalya’nın ardından bugün akşam 18:00’de Kocaeli’nde de anma ve eylem yapıldı.
 
Bizim Kocaeli ve Kocaeli Manşet gazeteleri Cumhuriyet Parkında toplanan gençlerin “translara yönelik şiddet ve cinayetlerin politik olduğunu savunduklarını” yazdı.
İzmir’de intihar ederek yaşamına son veren 17 yaşında trans erkek Okyanus için, sosyal medyada organize olan grup, Cumhuriyet Parkı’nda bir araya geldi. 17 yaşındaki Okyanus’u ön yargıların ve baskıların öldürdüğünü ifade eden gençler eşcinselliğin bir “sapıklık” veya “hastalık” olmadığını ifade ettiler. Cumhuriyet Parkı’nda basın açıklaması yapan grup, hep bir ağızdan "Alışın buradayız" dedi.
 
“Okyanus Efe’yi nefret öldürdü” ve “Susma haykır eşcinseller vardır” sloganların atıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Can Zer "Okyanus’un neden öldüğünü bilmek istiyoruz. Gözlerinizi kapayın ve hayal edin" sözleriyle başladığı konuşmasını "Hissettiğiniz cinsiyete uymayan bir bedenle uyandığınızı, insanların gözleriyle, sözleriyle tacizkâr öğütleriyle boğulduğunuzu hayal edin" diye sürdürdü.
 
Açıklamasının devamında eşcinsellerin yaşadıkları ayrımcılıklara değinen Zer şunları söyledi; "Yeni Nefret Suçları Yasası’na LGBTİ’lerle ilgili maddeleri eklemeyerek; devletin, şiddet tehlikesi altındayken bile bizleri görmezden gelmesi bu ülkede trans bireylerin yaşam hakkına kastedildiği anlamına gelmektedir. Tertemiz bir parçamızı daha öldürdünüz ama işte buradayız, sessiz kalmayacağız. Kafanızı nereye çevirirseniz bizi göreceksiniz."
 
Fotoğraflar: Mustafa K. Erol / Kocaeli Manşet

Etiketler: yaşam
İstihdam