02/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL ve KİH-YÇ, Diyanet’in hutbesinin medyaya nasıl yansıdığına ilişkin çalıştayın sonuç raporunu yayınladı: Medyadaki LGBTİ+ karşıtlığı tesadüfi ya da rastlantısal değil!

Olağanüstü hal, LGBTİ+’lar için devam ediyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL ve Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği, geçtiğimiz yıl düzenledikleri “Dayanışma Yaşatır” çalıştaylarını online ortama taşıdı.

Medyadan hukuka, aktivizmden akademiye birçok konuda toplumsal cinsiyet ve LGBTİ+ hakları konusunda alandaki sorunları tespit etmek ve bu sorunların çözümleri için dayanışmayı güçlendirmek için yapılan çalıştayların online ortamdaki ilki “Medya” üzerineydi.

22 Ekim’de online düzenlenen çalıştaya gazeteciler, yazarlar, feministler ve LGBTİ+ aktivistleri katıldı. 25 kişinin katıldığı çalıştay Kaos GL’nin “Diyanet’in Hutbesi Medyaya Nasıl Yansıdı?” rapor sunumuyla başladı. Raporu hazırlayan İdil Engindeniz, Diyanet’in hutbesinin yazılı basın ve medyada ne gibi tartışmalara yol açtığını aktardı.

Çalıştaydaki tartışmaların ardından Kaos GL ve Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği, sonuç raporunu yayınladı. Çalıştaydaki tartışmaları, güncel durumu, LGBTİ+ karşıtlığının aldığı biçimi özetleyen rapor, “Olağanüstü Hal, LGBTİ+’lar İçin Devam Ediyor” başlığıyla çıktı.

Raporda, medyadaki LGBTİ+ karşıtlığı ve düşmanlığının, tesadüfi ya da rastlantısal olmadığı vurgulanıyor. Rapora göre, LGBTİ+’ları karalama kampanyaları artık bir blok haline gelmiş LGBTİ+ karşıtı medya tarafından ortaya atıldığında buna karşı cılız sesler çıkartmanın ötesine geçemeyen bir “alternatif medya” gerçeği de önemli bir sorun olmaya devam ediyor.

Önerilerin de yer aldığı çalıştay sonuç raporuna ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: medya
İstihdam