02/08/2021 | Yazar: Gözde Demirbilek

25 yaşındaki Kanadalı futbol yıldızı Quinn, Kanada’nın finale kalmasıyla bu yıl Tokyo’da gerçekleşen Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanan ilk açık kimlikli trans sporcu oldu.

Olimpiyat tarihinde madalya kazanan ilk açık kimlikli trans sporcu: Quinn Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kanadalı kadın futbol takımının bir üyesi olan 25 yaşındaki futbol yıldızı Quinn, Kanada’nın finale kalmasıyla COVID-19 sebebiyle gecikmeli olarak Tokyo’da gerçekleşen Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanan ilk açık kimlikli trans sporcu oldu.

Ulusal Kadınlar Futbol Ligi’nde (NWSL) yarışan Quinn, bu yılki Olimpiyat Oyunlarında yarışan tek trans sporcu olmasa da rekabet etme şansını elde eden ilk kişilerden.

“Trans kadınlar Olimpiyat hayallerini gerçekleştirmeye çalışırken ayrımcılığa ve ön yargıya maruz kalıyor, mücadele daha bitmedi”

Quinn, ABD’de trans sporcuların sıklıkla hedef alındığı bu dönemde bile, bu dönüm noktasının kendisini gelecek için umutlu hissettirdiğini söylemişti:

“Gerçeklerin farkındayım, trans kızların spor yapması yasaklanıyor. Trans kadınlar Olimpiyat hayallerini gerçekleştirmeye çalışırken ayrımcılığa ve ön yargıya maruz kalıyor. Mücadele daha bitmedi... Hep birlikte burada olduğumuz zamanı kutlayacağım.”


Etiketler: yaşam, spor
nefret