08/08/2012 | Yazar: Kaos GL

‘Sistem Seninle Besleniyor’ sloganıyla 3-5 Ağustos tarihleri arasında 6. kez düzenlenen Rock-A festivali, binlerce müzikseveri Foça’da ağırladı.

“Sistem Seninle Besleniyor” sloganıyla 3-5 Ağustos tarihleri arasında 6. kez düzenlenen Rock-A festivali, binlerce müzikseveri Foça’da ağırladı.
 
Gönüllülerin çabalarıyla Foça Acar Camping’de düzenlenen Rock-A’da 24 alternatif müzik grubu ve müzisyen sahne alırken, gerçekleştirilen atölye çalışmaları ve kurulan stantlar da katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Ücretsiz olarak düzenlenen ve katılımcıların tamamen vejetaryen Akdeniz mutfağından gıdalar tükettiği festivale etkinliklere üç gün içinde Türkiye’nin dört bir yanından Foça’ya gelen yaklaşık 12 bin kişi katılırken, festival alanında 2 bin çadır kuruldu.
 

Festivalde gündüz saatlerinde atölye çalışmalarının yanı sıra çeşitli söyleşiler düzenlenirken, konserlerin başlama saatine kadar ritim gruplarının yaptığı müziklerle de halaylar çekildi.


Rock-A 2012 kapsamında düzenlenen etkinlikler arasında “Şikecilere, Irkçılığa ve Ayrımcılığa Karşı Futbol Turnuvası” da yer aldı. Turnuvaya 18 takım katılırken, 5 dakikalık devreler şeklinde oynanan maçları cinsel yöneliminden dolayı hakemlik yapması engellenen Hakem Halil İbrahim Dinçdağ yönetti.
 
Rock-A gönüllüleri, 6. kez düzenlenen festivalin şimdiye kadarki en yoğun katılıma sahne olduğunu belirtirken, festivalin önümüzdeki yıllarda da zenginleşerek devam edeceğini ifade ettiler.
 
Foça halkı ve esnafı ise festivalin ilçelerinde yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ve her sene yapılmaya devam etmesini dilediklerini vurgularken, ilçelerinde daha önce yapılan bir rock festivalinden ötürü rahatsız olduklarını, ancak Rock-A festivalinin ön yargılarını yıktığını, ailece festival alanına gidip konserleri izleyebildiklerini ve hiçbir rahatsız edici davranışla karşılaşmadıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler. (yurtsuz.net)

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam