31/03/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

Kim olduğunu değiştiren bir anı düşün.

Önemli anları yazma isteği Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu yazı Logan Silkwood’un Queerly Trans’ta yazmış olduğu Writing Prompt: Pivotal Moments isimli yazısının Türkçeleştirmesidir.

Logan Silkwood’un köşesine hoş geldiniz! Queerly Trans bölümünün yazın ve sanatına verdiğiniz destek için teşekkür ederiz!

Olumlu ya da olumsuz olmaları fark etmeksizin, yaşamda karakterimizi oluşturan deneyimler vardır.

Edim anları kim olduğumuzla ilgili kritik bir şeyi keşfetmemiz için bir fırsattır; belki de bunlar, seçimlerimize dayanarak kim olacağımıza dair karar vermede aktif katılım sağlayacağımız anlar olabilir.

Hayatınızdaki o anlardan birini ya da birkaçını yazın.

Bu, teorik olarak herkes için harika bir uyarı olabilir, çünkü hepimizin hayatta karakterini oluşturan önemli anları vardır.

Bir queerly trans kişi, queer veya trans olmakla ilgisi olmayan bir şey hakkında yazmak için bu isteği kolayca kullanabilir. Bu tür yazıları desteklemekten mutluluk duyuyorum.

Bu isteğin, karakterinizin özellikle queer ve trans bir kişi olarak nasıl geliştiğini göstermesi için oldukça potansiyeli var.

Örneğin, az önce işten kovuldum. Geçiş sürecimi ya da cinselliğimi doğrudan şekillendirmeyecek bir şekilde kovuldum ama açıkçası, bu dönüştüğüm kişiyi şekillendirmemde kesinlikle rol oynayacak.

Bu deneyimi, trans erkek ve özellikle de queer bir trans erkek olma deneyimimden ayırmam mümkün değil. Toplumsal ayrıcalık hiyerarşisindeki özel konumum, bu durumda seçimlerim konusunda karar vermede bana gerekli bakış açısını verdi. Queer ve trans olmasaydım eminim ki bu duruma çok farklı bakardım ve belki mevcut seçeneklere göre daha farklı seçimler yapardım.

Bu uyarıyı geçiş sürecinizde veya cinselliğinizin gelişimindeki bazı önemli anları incelemeye davet olarak da yorumlayabilirsiniz.

Böyle yazıları okumayı ben de çok isterim!  KP_the_writer’a bu yazı fikrini ateşlediği için teşekkürler!


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam