28/09/2020 | Yazar: Kaos GL

“Pandemide de eşitlik istiyoruz” kampanyamız ile 20-26 Eylül tarihleri arasında bir online sergi gerçekleştirdik.

Online sergi: “Pandemide de eşitlik istiyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Pandemide de eşitlik istiyoruz” kampanyamız ile 20-26 Eylül tarihleri arasında pandemide iyice görünmez olan LGBTİ+’lara ve cinsel yönelim, cinsiyet kimliğine dayalı artan ayrımcılığa dikkat çekmek amacıyla mini bir online sergi gerçekleştirdik.

Yedi sanatçının işlerini web sayfamız ve Instagram hesabımızdan paylaştığımız online sergi, Kaos GL’nin doğum günü olan 20 Eylül’de başladı. Kaos GL’nin doğum gününü Zeynep Özatalay resmetti.

online-sergi-pandemide-de-esitlik-istiyoruz-1

Birleşmiş Milletler’in Dünya Barış Günü olarak kutladığı 21 Eylül’de Murat Başol heteroseksizmin savaşına dikkat çekti ve “LGBTİ+’ların eşit olmadığı bir dünyada toplumsal barış mümkün değil”i çizdi.

online-sergi-pandemide-de-esitlik-istiyoruz-2

22 Eylül’de LGBTİ+’ların sağlık hakkını Vardal Caniş çizerken, 23 Eylül’de Filiz Mungan LGBTİ+’ların çalışma hakkı ihlallerine ve nefret söylemine dikkat çekti.

online-sergi-pandemide-de-esitlik-istiyoruz-3

online-sergi-pandemide-de-esitlik-istiyoruz-4

24 Eylül’de Cansu Gürsu nefrete karşı, 25 Eylül’de Ekin Kılıç çizgisiyle, “Ayrımcılığa karşı bir adım attığımızda ise hepimizin barış içinde yaşayacağı bir dünyanın kapıları açılacak” dedi.

online-sergi-pandemide-de-esitlik-istiyoruz-5

online-sergi-pandemide-de-esitlik-istiyoruz-6

Kampanyanın son eseri 26 Eylül’de Bartu’dan geldi; nefret gemileri batmış, pandemi bitmiş, tüm renklerimizle yan yanayız.

online-sergi-pandemide-de-esitlik-istiyoruz-7



Etiketler: insan hakları, kültür sanat
İstihdam