16/07/2012 | Yazar: Kaos GL

İnterseksler, İstanbul’daki 2012 onur yürüyüşünde ‘İnterseksler de vardır’, ‘İnterseks çocuk ameliyatlarına son’ sloganları, intersexualshalala.wordpress.com adresi ve salyangoz simgesi içeren 5 adet döviz ile temsil edildi.

İnterseksler, İstanbul’daki 2012 onur yürüyüşünde “İnterseksler de vardır”, “İnterseks çocuk ameliyatlarına son” sloganları, intersexualshalala.wordpress.com adresi ve salyangoz simgesi içeren 5 adet döviz ile temsil edildi. Bize destek veren lgbt arkadaşlarla birlikte, dönüşümlü olarak dövizlerimizi taşıdık. Türkiye onur yürüyüşlerinde bu bir ilk oldu. İnsanlar durdurup “Neler oluyor? Çocuklara ne yapıyorlar?”, “İnterseks ne demek?” gibi sorular sordular.
Sık sık karşılaştığım şu soru ya da tespit ise beni biraz düşündürüyor: “İntersekslerin yönelimi ne? Kendileri gibi insanlarla birlikte oluyorlar heralde di mi?” Hıhı evet canım, mikroplarımız, sizlere, yani, cici, saf kan erkek ve kadınlarımıza bulaşmasın diye, biz aşağılık bir tür olarak, sadece kendi aramızda çiftleşiyoruz. Ne güzel mis gibi desteğinizi, hak verdiğinizi belirttikten sonra şu cümleleri kurmayın yahu! Neyse, bu moralimizi bozacak bir şey değil, bunları söyleyenler faşizm yapıyorlar evet ama bunun farkında değiller. Bu gibi durumlar bilgisizlikten kaynaklanıyor. Herkese nazik davranıp kendimizi anlatmaya devam edeceğiz.
 
Güzel şeyler oldu bence, daha da güzel olacak. İki güzel haber daha; http://intersexualshalala.wordpress.com/2011/05/07/cinsiyet-cografyasinin-tampon-bolgesi-intersex/ bu yazım orjinalinden Almanca’ya çevrilerek Almanya’da inetrsekslerin yaşam öykülerinden oluşan bir kitapta yayınlanacak büyük ihtimalle. Gelişmeleri paylaşırım. Vee öte yandan, biz artık iki kişiyiz, birbirini tanıyan ve çok iyi dost olan iki interseks. Evet şu koskoca Türkiye’de o yürüyüşte açık interseks kimliği ile yürüyen, çevresine, en azından çevresinin bir kısmına interseks olarak açık, birbirini tanıyan yalnızca iki interseks. Bizi cinsel kimliğimiz haricinde de birleştiren ortak noktalar, güzellikler var. Birbirimizi bulduğumuz için çok şanslıyız. Bir başka interseksle yan yana onur yürüyüşünde olmak, bir kaç yıl öncesine kadar hayalden ibaretti. Bu kadar değiliz, bunu da biliyoruz. İntersekslerin ortaya çıkma, ben de varım deme vakti. Haydi saklanmayın artık! Biliyorum buralarda dolaşıyor, bunları okuyorsunuz.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam