28/06/2010 | Yazar: Kaos GL

“Em li virin, Hînbıbın / Buradayız, Alışın!” seslerinin yükseldiği geleneksel LGBTT Onur Yürüyüşü, Taksim-Tünel hattında binlerce kişinin katılımı il

Onur Yürüyüşü'nde Kürtçe-Türkçe Ses: Buradayız Alışın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Em li virin, Hînbıbın / Buradayız, Alışın!” seslerinin yükseldiği geleneksel LGBTT Onur Yürüyüşü, Taksim-Tünel hattında binlerce kişinin katılımı ile 27 Haziran Pazar günü gerçekleşti. 
18. Onur Haftası, Taksim Meydanında başlayan, yaklaşık üç bin kişin katıldığı yürüyüş ve Tünel Meydanında yapılan basın açıklaması ve sokak şenliği ile dün tamamlandı. 

LGBT bireylerin hak taleplerini yükseltmek için başta Lambdaistanbul, Kaos GL, İstanbul LGBTT, Morel Eskişehir, Pembe Hayat, LİSTAG üyesi ebeveynler olmak üzere yurt içinden ve yurt dışından çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yürüyüşe katıldılar. Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi, EHP'li LGBTT'ler ile Siyah Pembe Üçgen temsilcileri ile üniversite kampüs grupları ve Almanya'dan gelen Türkiyeli Eşcinseller Derneği / GLADT üyeleri de Onur Yürüyüşü'nde idiler. 
Yürüyüşe İsrail’den katılan eşcinseller de “İsrail Apartheide’ına Karşı Queer’ler” pankartı açtılar. 
Almanya’dan Sol Parti milletvekili Stephan Ziebich de bu yılki Onur Yürüyüşüne katılarak destek verdi.
 
Tekin Yürüyüşe Yetişemediği İçin Özür Diledi
 
CHP Parti Meclisi ve MYK üyesi Gürsel Tekin Eşcinsel Onur Yürüyüşüne katılamadığı için tüm eşcinsellerden özür dilediğini bildirdi.
 
Antalya-İstanbul seferini yapan uçağının rötar yapmasından dolayı  yürüyüşe yetişemeyen Gürsel Tekin, Kaos GL'ye yaptığı açıklamada, “Sözümü yerine getiremediğim için özür dilerim. En yakın zamanda bu aksiliği telafi edeceğimize inanıyorum.” diye konuştu.
 
“EM LI VIRIN HÎNBIBIN”

Hevjîn LGBTT Diyarbakır Oluşumu bu yıl Onur Yürüyüşüne Kürtçe pankart ile katıldı.

“Em li virin, Hînbıbın / Buradayız, Alışın!” dövizleri taşıyan ve Kürtçe-Türkçe sloganlar atan Hevjîn kortejine, Kaos GL üyeleri ile gönüllüleri, Almanya Türkiyeli Eşcinseller Derneği GLADT, ODTÜ LGBTT Dayanışma üyeleri, feministler, anarşistler de destek verdiler ve birlikte yürüdüler.

Yoğun destek gören Hevjîn kortejinde, Taksim’den Tünel’e en çok yükselen ve Kürtçe bilmeyenlerin de katılmaya çalıştıkları slogan “Deng Bide Aşitiyé / Barışa Ses Ver!” oldu. Grup üyeleri ayrıca “Homofobi Çîye? Nexwaşîye / Homofobi nedir – Hastalıktır!”, "Savaşa Hayır! Barışa Evet!", "Biji Aşitî, Biji Azadi" sloganları attılar.
 
“Buradayız, Alışın!”

Onur Yürüyüşünde Türkçe, Kürtçe ve Ermenice “Buradayız, Alışın!” dövizleri taşındı.

"Susma haykır, eşcinseller vardır", "Buradayız alışın" sloganları atan gruptakiler, İstiklal Caddesi'nden Tünel Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar burada yaptıkları basın açıklamasıyla taleplerini sıraladılar:
 
"Öldürülen eşcinsellerin katilleri yakalansın. Eşcinsellere yönelik şiddet ve ayrımcılık sona erdirilsin. Seks işçileri sendikal haklardan yararlanabilsin. Trans bireylerin istihdam olanakları artırılsın. 'Eşcinsellik hastalıktır' diyen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf istifa etsin."
Tünel Meydanında LGBTT Sokak Partisi
LGBTT bireyler ile sivil toplumun farklı kesimlerinden hak savunucuları taleplerin açıklanmasının ardından Onur Yürüyüşünü, Tünel Meydanı'nda gerçekleşen bir sokak partisiyle sonlandırdı.

Fotoğraflar: fotoakbaba & Hevjîn
 

Etiketler: yaşam
İstihdam