30/06/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısını BM Evrensel Periyodik İnceleme toplantısındaki ILGA World etkinliğine taşıdı.

Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısı BM’de tartışıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL, Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısını BM Evrensel Periyodik İnceleme toplantısındaki ILGA World etkinliğine taşıdı.
 
Kaos GL Derneği; ILGA World’un, Brezilya ve Amerika Birleşik Devletleri Cenevre Daimi Temsilcilikleriyle birlikte 29 Haziran tarihinde ortak olarak düzenlediği “LGBT haklarının gelişmesi ve korunmasında iyi örnekler” başlıklı oturuma katıldı.
 
Kaos GL adına Ezgi Koçak’ın katıldığı ve Türkiye’deki “iyi örnekler” üzerine bir sunum gerçekleştirdiği oturumun diğer katılımcıları; ABD’nin LGBT’lerin İnsan Hakları Özel Temsilcisi Randy Berry, Brazilya Büyükelçisi Regina Dunlop.
 
Ülkelerdeki iyi uygulama ve politikaların konuşulduğu oturumda Koçak, son on yılda gittikçe güçlenen muhafazakâr politikalar içinde bir o kadar da güçlenen ve görünürlülüğü artan bir LGBT hak mücadelesi olduğu vurgusu üzerinden Türkiye’deki LGBT hak mücadelesinin ne kadar önemli bir alan açtığının altını çizdi. Genelde LGBT aktivizminin özelde Kaos GL’nin gerek ulusal ve uluslaraarası alanda verdiği savunuculuk çalışmalarının gerekse LGBT hak mücadelesinin pek çok hak temelli çalışan grupla var olan ortaklığının Türkiye’deki en önemli “iyi örnekler” olduğunun altını çizdi.
 

Koçak aynı zamanda Pazar günü Onur Yürüyüşü’nde İstanbul’da yaşanılan polis saldırılarının özellikle altını çizdi ve sorunu, BM çatısı altında görünür kılmaya çalıştı. Bunu yaparken de Türkiye’deki hak temelli mücadelenin her türlü şiddet ve baskının karşısında durularak gerçekleştirildiğini ve gerçekleştirilmeye devam edileceğini belirtti. 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam