07/08/2007 | Yazar: Kaos GL

Fransa eylülde ev sahipliği yapacağı Dünya Rugby Kupası'na bu sporun haşin heteroseksüel erkeklere

Öpüşerek rugby oynayan erkekler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Fransa eylülde ev sahipliği yapacağı Dünya Rugby Kupası'na bu sporun haşin heteroseksüel erkeklere özgü olduğu tabusunu yıkan bir posterle hazırlanıyor. Rugby kulübü 'Kulamparalar', eylüldeki Dünya Rugby Kupası'na eşcinselleri de katmayı hedefleyen bir poster hazırlattı.
Fransa eylülde ev sahipliği yapacağı Dünya Rugby Kupası'na bu sporun haşin heteroseksüel erkeklere özgü olduğu tabusunu yıkan bir posterle hazırlanıyor. Paris'in heteroseksüellere de açık olan ama daha çok eşcinsellerin oynadığı ünlü rugby kulübü Les Gaillards (Kulamparalar), cinsel yönelimleri ne olursa olsun erkeklerin rugby'de birleşebileceğine dair poster çekimi yaptı.

Posterde Fransa ve İngiliz takımları birbirine koşarken iki kaptan birbirlerini tekmeleyecekleri yerde öpüşüveriyor. 35 yaşındaki kulüp başkanı Gregory Raulin öpücük veren beyaz formalının kendisi olduğunu gururla açıklarken, bu şaşırtıcı pozu 'Aşkın başkentinde rugby'nin keyfini çıkarın' yazısı süslüyor.

'Kulamparalar'ın kampanyası o kadar büyük ilgi gördü ki, Paris turizm bürosu kent sakinlerinin ne kadar hoşgörülü ve dünyayı kucaklamaya hazır olduğunu göstermek için her yeri bu posterlerle donatmakla kalmadı, Londra'nın merkezi yerlerine de dev boyutta posterlerden astı. Poster Britanya'nın Times gazetesindeki turizm reklamı olarak Arap alemine bile sızdı. Dubai Emirliği'nde önce gazetenin piyasaya verilmesi yasaklandı, sonra sansür kurumunun "Herhalde öpüşmüyorlardır, birbirlerini ısırıyorlardır" görüşü bildirmesi üzerine dağıtımı yapıldı.

*Konuyla ilgili adresler:
http://www.lesgaillards.org/


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam