10/05/2011 | Yazar: Kaos GL

8 Mayıs 2011 gecesinde İstanbul’da trans kadınlara yönelik bir sa

Örgütlü Transfobi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
8 Mayıs 2011 gecesinde İstanbul’da trans kadınlara yönelik bir saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırının arka planına ve öncesine ilişkin mağdurlardan Michelle ile kaosgl.org için görüştük.
 
8 Mayıs gecesi ne oldu?
8 Mayıs gecesi 00.30’da Şişli Halaskargazi Caddesi'nde kimliğini sonradan öğrendiğimiz silahlı 5 kişi tarafından 3 trans kadın saldırıya uğradık.
Benim ağzımın içine silahı doğrultarak, “Bu gece seni öldürmeyeceğim, sıran daha gelmedi” diyerek tehditler savurup şiddet uygulayarak yanımızdan uzaklaştılar.
 
Bu olayı diğer şiddet olaylarından farkı ne?
Önceden iki arkadaşımızı sokak ortasında döverek şiddet uygulayan zanlılar, polis tarafından yakalanıp dava edildiler, Haziran ayında mahkemeleri var ve mağdur trans arkadaşlarım korku içindeler. Çünkü zanlılar içinde birisi sivil polismiş, bana silah çeken, ölümle tehdit eden kişi de sivil polismiş.
 
Polis çağırdınız mı demek anlamsız oluyor bu durumda ama çağırdınız ve polisin tavrı ne oldu?
155’i arayıp yardım istedim gelen ekipler zanlıların peşinden gidip durdurdular. İçlerinden polis olan kimliğini gösterip olay yerinden hızlıca uzaklaştılar. Görevli memur geri gelip bana, “Seni yalancı i.ne şimdi seni alırım içeri görürsün aynayı konyayı” dedi. Ben de, “Yahu memur bey siz şaşırdınız galiba kulübün önünde oldu olay, kulübün kapı görevlileri, kamera kayıtları her şey var, … Bankası var, çok sayıda mobese ve dükkan güvenlik kameraları var, görüntüler mevcut dedim. Güldü, sanırım toplatılmıştır bile o görüntüler. Her neyse “Beni karakola götürün, davacıyım o kişilerden” dedim, gaza basıp gitti. Giderken de bana döndü ve “Anca gidersin” dedi sonra karşı yoldan bir anons geçti ve biz halen adamları bulma çabasındayken kalabalıklaştık, polis mikrofonla “Toplaşmayın, alırım şimdi sizi” dedi. O gece üçe kadar caddelerde zanlıları aradık, ancak bulamadık.
 
Peki başka translar bu duruma ilişkin ne diyorlar?
Bir ay önce kadar arkadaşlarımızı döven kişiler aynı kişilermiş. Sokakta gördükleri trans kadınları tek tek döverek ve öldürerek toplum huzurunu sağlamak için bir çete oluşturulmuş. Bu kişiler içerisinde polis olduğunu söyleyen kişiler var ve bu kişiler tarafından tehdit ediliyoruz. “Davadan vazgeçeceksiniz, yoksa sizleri tek tek öldürürüz” tehditlerine aldırmıyoruz.
 
LGBT aktivistlerden ve derneklerden destek bekliyoruz.
 


Etiketler: yaşam
İstihdam