23/12/2016 | Yazar: Yıldız Tar

Dumbledore, Hermione, Harry ve Ron gökkuşağı patronusuyla mutlu anıları ele geçiren ruh emicilere meydan okuyor.

Orlando anısına gökkuşağı patronusu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Orlando katliamı anısına çizgi romandan: Dumbledore, Hermione, Harry ve Ron gökkuşağı patronusuyla mutlu anıları ele geçiren ruh emicilere meydan okuyor.

Harry Potter karakterlerinin betimleyen bir sanat eseri Orlando katliamında hayatını yitirenler için yayınlanması planlanan çizgi romanda yer alacak.

DC Comics, IDW Yayınları ile “Love is Love/Aşk Aşktır” başlıklı 144 sayfalık yeni bir çizgi roman yayınlamayı planlıyor. Kısa hikayelerden oluşan çizgi romanın geliri Orlando katliamından sağ kurtulanlara bağışlanacak.

Bu çizgi roman için üretilen eserlerden biri geçtiğimiz günlerde internette yayınlandı. Çizgi roman sanatçısı Jim Lee, Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling’in de desteğiyle Albus Dumbledore, Hermione Granger, Harry Potter ve Ron Weasley’nin yer aldığı bir çizim yaptı.

Lee’nin görselinde dört karakter asalarıyla gökkuşağı patronusu yaratıyor. Patronus, Harry Potter evreninde yapılması en zor büyülerden biri. Ancak olumlu ve yoğun duyguları hatırlayarak gerçekleştirilebiliyor ve kişinin mutluluğunu çalan ruh emicilere karşı koruma sağlıyor.

Orlando katliamında hayatını kaybeden 49 kişiden biri, Luis S. Vielma Harry Potter Stüdyoları’nda çalışıyordu.

Kitabın 28 Aralık’ta okurlarla buluşması planlanıyor.

İlgili haberler:

“Düz” çizgi yoktur: LGBTİ ve queer çizgi romanlar

DC’den Orlando anısına çizgi roman


Etiketler: kültür sanat
İstihdam