13/06/2016 | Yazar: Kaos GL
Orlando katliamında yaşamını yitirenler LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi’nin çağrısıyla Maçka Parkı’nda anıldı: Bugün Orlando’da öldürülen arkadaşlarımızın, sevgililerimizin sahi katili kim?

Orlando katliamında yaşamını yitirenler LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi’nin çağrısıyla Maçka Parkı’nda anıldı: Bugün Orlando’da öldürülen arkadaşlarımızın, sevgililerimizin sahi katili kim?
LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi’nin çağrısıyla Orlando katliamında yaşamını yitirenler için Maçka Parkı’nda anma yapıldı.
Homofobi, bifobi ve transfobi karşıtları parkta gökkuşağı bayrağı açtı, mum yaktı. Anmada Onur Haftası Komitesi’nin hazırladığı basın metni de okundu. Metnin tamamı şöyle:
“Öldürülüyoruz!
“Ayıplanıyoruz!
“Yasaklanıyoruz!
“Aşağılanıyoruz!
“Dalga geçiliyoruz!
“Okullara alınmıyoruz!
“İşten atılıyoruz!
“Bu nefret dolu dünyada ilk mezarlıklarımız olan gettolarımıza sığınıyoruz soluk soluğa.
“Ümit beni götürdü Vat 69 diye bir kulübe. Hayatımın dönüm noktası oldu. Yani o gece benim hayatımın dönüm noktası oldu.” diyor 80’lerde Lubunya Olmak kitabından Ahu.
“Vat 69lar, Çilli Tavernalar, Lefterin Yerleri… Ve daha onlarca diskolarımız, gece kulüplerimiz, kafelerimiz, sokaklarımız…
“Orlando’da öldürülen arkadaşlarımızın, sevgililerimizin katili kim?”
“En sükseli direnişlerimizden Stonewall ayaklanmaları da bir barda başlamadı mı? Önce polis saldırmadı mı barlarımıza? Sahi önce kimdi bizi sevmeyen? Birileri namlularını üzerimize çevirmeden önce, çok önce, kimdi bizi lanetleyen?
“Bugün Orlando’da öldürülen arkadaşlarımızın, sevgililerimizin sahi katili kim?
“Bir sürü arkadaşımız öldürüldü, bir sürü dostumuzu bu fobi denen nefret denen illet yüzünden kaybettik. Birileri geldi hiç yere, yok yere kıydı canlarına. Birileri geldi öldüresiye dövdü. Birileri geldi lanetledi. Birileri evden kovdu. Birileri dalga geçti. Birileri işten kovdu.
“Her seferinde derdimizi anlatmamız yıllar sürdü. En temel haklarımız için yıllarca kah isyan ederek kah heteroseksizmle uzlaşarak kah canımızdan olarak mücadele ettik. Heteroseksüellerin bin yıllık haklarının birazını kazansak bile bayram ettik.
“Örgütlenmezsek öldürülürüz”
“Stonewall’daki ayaklanmalardan beri yürüyoruz, örgütleniyoruz.
“Bizler yürümezsek, bizler örgütlenmezsek öldürülürüz.
“Bu bir yaşam mücadelesidir. Ölmek ya da kalmaktır. Yürüyüş hakkımızdır, hakkımızı istiyoruz. Ölmeden, öldürülmeden, saldırıya uğramadan, engellenmeden yürümek istiyoruz! Yürümek istiyoruz!
“Hayatımızın her alanına gitmiş katil sistem bizi en acılı anlarımızda bile aşağılar. Orlando’da bir katliam olur ve bir yakının belki de yaralı kurtulur, onlarca LGBTİ+ yaralı vardır ve yüzlerce LGBTİ+ dost da vardır hastanelere koşan. Acil kan ihtiyacı için yoldaşına, sevgiline, arkadaşına kanını vermek istersin; ama öyle bir sistemdir ki bu hukuk-bilim-ahlak el ele sevdiğinin hayatını kurtarma hakkını alır elinden. Katille bir kere daha en acılı anında yüz yüzesindir.
“Eşit değiliz ve daha çok yürümeliyiz!
“Ölenleri saygıyla anıyoruz ve yakınlarına, hepimize baş sağlığı diliyoruz. Aşk, aşk hürriyet; uzak olsun nefret!”
Etiketler: yaşam