13/06/2016 | Yazar: Kaos GL

Orlando’da gey bar Pulse’a dönük silahlı saldırıyı IŞİD üstlendi. ABD’de ulusal yas ilan edildi. Los Angeles Onur Yürüyüşü’ne saldırı hazırlığı yapan bir kişi de gözaltına alındı.

Orlando katliamını IŞİD üstlendi, ABD’de ulusal yas ilan edildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Orlando’da gey bar Pulse’a dönük silahlı homofobik saldırıyı IŞİD üstlendi. ABD’de ulusal yas ilan edildi. Los Angeles Onur Yürüyüşü’ne saldırı hazırlığı yapan bir kişi de gözaltına alındı.

                                                             Fotoğraf: Reuters

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde gey bar Pulse’a yönelik homofobik silahlı saldırıyı IŞİD üstlendi.

IŞİD, kendisine ait Amaq haber ajansı üzerinden yaptığı açıklamayla en az 49 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

Ulusal yas ilan edildi

ABD Başkanı Barack Obama homofobik saldırıya ilişkin Beyaz Saray’da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yaşananın bir ‘terör ve nefret eylemi’ olduğunu belirten Obama, ülke genelinde ulusal yas ilan edildiğini duyurdu. Pulse hakkında şöyle konuştu:

“Sadece bir gece kulübü değil, bir topluluğun dayanışma simgesiydi. İnsanların dans edip, eğlendiği bir yer hedef alındı.”

Öte yandan Los Angeles Onur Yürüyüşü’ne saldırmayı hedeflediği belirtilen bir kişi gözaltına alındı. Aracında silah ve bomba yapım gereçleri bulunan 20 yaşındaki James Howell polislere “Onur Yürüyüşü’ne zarar vermek istediğini” itiraf etti.

İlgili haberler:

Orlando’da hayatını kaybedenlerin sayısı 50’ye yükseldi

Orlando’da gey bara saldırıda en az 20 kişi yaşamını kaybetti

Orlando’da gey bara silahlı saldırı!


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam