25/11/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Pembe Hayat Derneği’nin 20 Kasım etkinlikleri kapsamında Nefret Suçlarıyla Mücadele Onur Ödülü’nü bağımsız LGBTİ aktivisti Öykü Ay aldı.

Öykü Ay: Dayanışmanın önemini artık öğrendik Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pembe Hayat Derneği’nin 20 Kasım etkinlikleri kapsamında Nefret Suçlarıyla Mücadele Onur Ödülü’nü bağımsız LGBTİ aktivisti Öykü Ay aldı. kaosGL.org’a konuşan Ay, dayanışmanın önemine dikkat çekti.
 
Pembe Hayat Derneği’nin 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında dün akşam Dilek İnce Giysi Bankası’nın açılışı yapıldı. 2008 yılında transfobik bir nefret cinayeti sonucu hayatını kaybeden Dilek İnce’nin adını taşıyan giysi bankası ihtiyacı olan herkese açık olacak.
 
“Ben hiçbir şeyim, sizler her şeysiniz”
 
Mek’an Sahne’de gerçekleşen açılış kokteylinde bu yıl ilk kez Nefret Suçlarıyla Mücadele Onur Ödülü, bağımsız LGBTİ aktivisti Öykü Ay’a verildi. İstanbul’daki trans misafirhanesine yardım amaçlı bir defile düzenleyen Ay, “ben hiçbir şeyim, sizler her şeysiniz,” dedi.
 
Etkinlik öncesinde Pembe Hayat ve Kaos GL derneklerini ziyaret eden Öykü Ay, Kaos GL Derneği’nin 20 yılı geride bırakmasını kutladı. LGBTİ derneklerini “hayatlarımızın görünmeyen kahramanları” olarak tanımlayan Ay, kurumsal mücadelenin önemini vurguladı.
 
Dilek İnce anısına giysi bankası
 
20 Kasım’da düzenlediği yardımlaşma defilesi hakkında “herkes büyük bir başarı olduğunu söylüyor, ben daha neler yaptığımızı idrak edemedim” diyen Ay, defile ve etkinlikleri LGBTİ’lerin dayanışmasına katkı sağlamak amacıyla geliştirerek sürdürmek istediklerini anlattı.
 
Öykü Ay, Dilek İnce Giysi Bankası’na yönelik yardımlarının devam edeceğini belirterek Pembe Hayat Derneği’nden Buse Kılıçkaya’yı kutladı.
 
“Dilek İnce, 2006’da Eryaman’da başlayan transfobik linç kampanyasının mağdur ettiği kadınlardandı,” diyen Kılıçkaya, giysi bankasını mahpus, evsiz, mülteci, ihtiyaç sahibi tüm trans ve herkesin faydalanması için başlattıklarını ifade etti.
 
“Dayanışmanın önemini artık öğrendik”
 
LGBTİ’lere yönelik yardım çalışmalarından ötürü Nefret Suçlarıyla Mücadele Onur Ödülü’ne layık görülen Öykü Ay, “LGBTİ bireyleri olarak dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu biz artık öğrendik,” dedi.
 
“Ben bir LGBTİ bireyi olarak sizleri seviyorum ya...” sözleriyle büyük alkış alan Ay’ın ardından “Kadınlar, Aşklar, Şarkılar” oyunundaki karakteriyle Ahmet Melih Yılmaz bir konser verdi.
 
“Huzurum kalmadı fani dünyada” şarkısı ile başlayan konser, hareketli parçalarla devam etti. 

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam
nefret