23/01/2023 | Yazar: Kaos GL

Futbol sahalarına cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği çeşitliliğini taşıyan, yedi yıl önce Ankara’da kurulan Sportif Lezbon, oyunun incelik ve esaslarını yayımladı.

“Oyunumuzun hakim duyguları neşe ve keyiftir; aksi duygulara kırmızı kart gösterilir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsiyetçiliğe, erkek egemenliğine, heteroseksizme, homofobiye, transfobiye, ırkçılığa, militarizme, baskı ve yasaklara karşı yedi yıl önce Ankara’da kurulan Sportif Lezbon, oyunun incelik ve esaslarını yayımladı.

Oyuna katılanların görüş ve önerileriyle hazırlanan esasları Sportif Lezbon şöyle duyurdu:

“Yıllardır top koşturur, oyun kültürümüzden ve değerlerimizden bahsedip dururuz. Yazılı hale getirip herkesle paylaşmak bugüne kısmetmiş. Yazılı hale getirdik getirmesine fakat inceliklerimiz bizimle birlikte yaşıyor. Değişir elbet, dönüşür.”

İşte o kurallardan bazıları:

“Bizim için futbol bir özgürleşme, LGBTİ+ hakları ve toplumsal cinsiyeteşitliği mücadele alanıdır. Bu sebeple oyunumuz tüm cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden insanların oyunudur. Sahadaki çeşitliliğin sağlanması için azami gayret gösterilir.”

“Oyunumuzun hakim duyguları neşe ve keyiftir. Aksi duygulara kırmızı kart gösterilir.”

“Maçlarda goller sayılmaz, sayılsa da her maç berabere biter.”

Tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Sportif Lezbon’a katılmak için

Lezbon İdman Yurdu, düzenli olarak antrenman yapan ve çeşitli buluşmalar gerçekleştiriyor. Takım önümüzdeki dönem topluluk ile spor, futbol, LGBTİ+ hakları ekseninde çeşitli atölye, deneyim paylaşım etkinlikleri ve eğitimler düzenleyeceğini duyurdu.

Ayrıntılı bilgili ve sorularınız için Sportif Lezbon’a TwitterInstagram ve Facebook’tan ulaşabilirsiniz.

 

 


Etiketler: yaşam, spor
nefret