10/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Ankara’daki LGBTİ+ Dernekleri Buluşması’nın sonuç raporunu yayınladı.

Pandemi Ankara’daki LGBTİ+ Derneklerini Nasıl Etkiledi? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara’daki LGBTİ+ dernekleri, Kaos GL’nin çağrısıyla COVID-19 pandemisinde LGBTİ+ aktivizmini konuşmak için 29 Ekim’de bir araya geldi. 17 Mayıs Derneği, Gökkuşağı Aileleri Derneği (GALADER), Kaos GL, Kırmızı Şemsiye, Pembe Hayat ve ÜniKuir’den LGBTİ+ hak savunucuları; pandemide yaşadıklarını, sorunları ve çözüm yollarını tartıştı.

Ankara’daki süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağının kaldırılmasının ardından pandemi tedbirleri dolayısıyla örgütlenme özgürlüğü üzerindeki baskıların devam ettiğini belirten dernekler; online etkinlikler, danışmanlıkları online ortama taşımanın etkileri, pandemideki hak ihlalleri, hedef gösterme kampanyaları, pandemide LGBTİ+ toplumu ile dayanışma yolları, diğer insan hakları kurumlarıyla ilişkiler ve hak ihlali raporlama çalışmalarını konuştu. Toplantıda, iletişim ve dayanışmayı güçlendirmek için Ankara LGBTİ+ Dernekleri Ağı da kuruldu.

Kaos GL, toplantının sonuç raporunu da bugün (10 Kasım) kamuoyuyla paylaştı. Anjelik Kelavgil’in hazırladığı raporda; pandeminin etkileri ve dayanışmayı güçlendirmeye dair öneriler yer alıyor.

Raporda; “Pandemi ve Dernekler”, “Pandemi ve Hizmetlere Erişim”, “Pandeminin Danışmanlık Faaliyetlerine Etkisi”, “Pandeminin LGBTİ+ Etkinliklerine Etkisi”, “Pandemi Döneminde Raporlama Faaliyetleri”, “Pandemide Örgütlenme”, “Pandemi Döneminde Artan LGBTİ+ Karşıtlığı”, “LGBTİ+ Örgütlerinin Kamusal Görünürlüğü” ve “Pandemi ve Belirsizlikler” başlıkları altında güncel durum ve sorunlar özetleniyor. Raporda ayrıca önerilere de yer veriliyor.

Rapora ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları
nefret